miercuri, 31 august 2011

O sinteza in 12 puncte a invataturilor Abraham - Hicks

1.Tu esti o extensie fizica a unei realitati nefizice.


Tot-ceea-ce-este, sau ceea ce unii oameni numesc Dumnezeu, nu reprezinta o realitate terminata, care te asteapta sa o prinzi din urma. Tu esti o fiinta care gandeste si care cauta mai mult: mai multe experiente placute si inaltatoare. (Prin trairea acestor experiente, tu aduci, literalmente, raiul pe pamant).


2. Tu te afli in acest corp deoarece ai optat pentru acest lucru.


Tu ai ales oportunitatea de a experimenta acest contrast delicios in timp si spatiu, si ai venit in aceasta lume cu multa nerabdare, de abia asteptand sa cocreezi impreuna cu alte fiinte aflate in cautarea fericirii, prin acordarea gandurilor tale cu realitatea dorita. (Ce, unde, cand si cu cine cocreezi reprezinta de asemenea optiuni ale tale).


3. Fundamentul vietii tale este libertatea; scopul vietii tale este bucuria.


Tu esti liber sa optezi pentru a descoperi noi si noi manifestari ale bucuriei tale. Prin exprimarea acestei bucurii, tu vei creste, iar prin cresterea ta vei contribui la cresterea Totalitatii. (Tu esti liber sa optezi inclusiv pentru absenta liberatii sau pentru durere... dar tot ce aleg oamenii porneste de la convingerea lor ca ii va face fericiti).


4. Tu esti un creator; instrumentul cu care creezi sunt gandurile tale.


Legea Universala a Atractiei iti permite sa atragi catre tine esenta tuturor lucrurilor carora sa le acorzi atentia ta, indiferent daca acestea sunt dezirabile sau indezirabile. In acest fel, tu creezi adeseori fara sa-ti dai seama ca faci acest lucru. Emotiile tale iti permit sa constientizezi in ce masura corespunde sau nu realitatea pe care o atragi (creezi) cu ceea ce iti doresti. (Asupra caror lucruri iti focalizezi atentia?)


5. Tu poti deveni, avea sau face tot ce iti poti imagina.


Atunci cand te intrebi de ce iti doresti un anumit lucru, tu activezi practic esenta dorintei tale, iar Universul incepe sa atraga catre tine. Cu cat sentimentele tale sunt mai intense, cu atat mai rapid ajunge la tine manifestarea fizica a dorintei tale. (Este la fel de usor sa creezi un castel sau un nasture).


6. In procesul de alegere a gandurilor, emotiile reprezinta cea mai buna calauza.


Fiinta ta Interioara plina de iubire te calauzeste in permanenta prin emotiile tale. Atunci cand cultivi un gand dorit sau nedorit, tu simti implicit o emotie pozitiva sau negativa. Daca iti vei schimba gandul, iti vei schimba automat si emotia, si implicit realitatea pe care ti-o creezi. (Fa mai multe alegeri in fiecare zi).


7. Universul te adora pur si simplu, intrucat iti cunoaste intentia suprema.


Tu ai optat sa vii pe pamant cu cele mai bune intentii, iar universul te calauzeste in permanenta de-a lungul caii alese de tine. Ori de cate ori te simti bine, tu accepti in viata ta intr-o masura mai mare acea realitate pe care ai avut intentia sa o experimentezi atunci cand ai venit pe acest pamant, deci care corespunde perspectivei tale superioare. (Tu esti un spirit intrupat).


8. Relaxeaza-te si bucura-te de bunastarea ta naturala. Totul este bine. (Chiar este!)


Esenta tuturor lucrurilor pe care le apreciezi curge in permanenta in realitatea ta. Cu cat  descoperi mai multe lucruri de apreciat, cu atat mai multe cai ti se deschid in fata care te vor conduce catre si mai multa apreciere. (Vibratia pe care o emiti este totuna cu vibratia gandurilor tale. Tu atragi aceeasi vibratie pe care o emiti).


9. Tu esti creator al cararilor mentale care te pot conduce pe Calea Unica a Bucuriei tale.


Nimeni altcineva nu te poate impiedica sa iti directionezi gandurile asa cum doresti. Nu exista limite ale calatoriilor tale launtrice care te vor conduce catre experientele exterioare. Pe calea catre fericire, vei descoperi tot ceea ce iti doresti sa devii, sa ai si sa faci. (Nu te vei putea bucura insa de aceste experiente decat daca le vei permite inclusiv celorlalti sa se bucure de propriile lor experiente personale).


10. Actiunile care trebuie intreprinse si schimbul de posesiuni sunt efecte secundare ale focalizarii tale asupra bucuriei.


De-a lunful calatoriei tale deliberate catre fericire, tu te vei simti inspirat sa executi anumite actiuni, te vei bucura de resurse abundente si vei sti in functie de ceea ce vei simti cat de mult te-ai apropiat de implinirea menirii tale in viata. (Multi oameni inteleg pe dos aceasta premisa; de aceea, nu se bucura decat prea putin de actiunile si de posesiunile lor).


11. La momentul potrivit, tu poti parasi acest corp fizic fara boala si fara durere.


Nu este deloc necesar sa atragi boala sau un alt pretext pentru a parasi acest corp fizic. Starea ta naturala este sanatatea si bunastarea, indiferent daca optezi pentru a veni in acest corp, pentru a ramane in el sau pentru a-l parasi. (Alegerea depinde numai de tine).


12. Tu nu poti muri, intrucat esti una cu viata eterna.


Tu poti opta pentru a te relaxa si pentru a face tranzitia catre starea ta nefizica, de energie pura si pozitiva. Starea ta naturala este vesnicia. (Distreaza-te cat mai mult cu aceste legi. Nu ai cum sa gresesti, si nici cum sa le epuizezi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu