duminică, 28 august 2011

Beneficiile antrenamentului cu greutati asupra organismului

Un rol esential in pastrarea unei vieti sanatoase si a unei forme fizice de invidiat il  reprezinta antrenamentul cu greutati. Bine segmentat si pus in practica cu cea mai mare seriozitate, antrenamentul cu greutati va face miracole cu corpul dumneavoastra. Iar daca antrenamentul este urmat si de o alimentatie sanatoasa atunci lucrurile stau chiar foarte bine.
Pentru inceput antrenamentul trebuie sa fie bine planificat, chiar sa va faceti un orar pentru fiecare zi de antrenament. De exemplu, va alegeti patru zile pe saptamana in care sa antrenati toate grupele musculare. Un alt rol important il are modul in care segmentati antrenamentul pe grupe musculare. Pentru incepatori antrenarea tuturor grupelor musculare intr-un antrenament este esentiala, deoarece un incepator nu reuseste sa isi antreneze destul de intens fiecare grupa musculara. Acest mod de antrenament ar asigura antrenarea tuturor grupelor musculare de patru ori pe saptamana.
Odata ce avansati e bine sa antrenati din ce in ce mai rar grupele musculare pana ajungeti la doar un antrenament sau doua per grupa musculara intr-o saptamana, deoarece veti invata sa antrenati cat mai intens muschii, care vor avea nevoie de mai mult timp de odihna pentru recuperare. 
In ceea ce priveste greutatile, trebuie sa aveti grija sa va antrenati cu greutati care sa va permita sa efectuati macar opt repetari corecte. Scopul este sa mariti greutatile cand va simtiti in stare pentru a aplica stres asupra muschiului si acesta sa creasca in volum. Pe langa marirea greutatilor trebuie sa aveti grija sa variati exercitiile astfel incat muschiul sa nu adapteze la stresul impus de antrenament si sa isi opreasca evolutia.
Pentru o evolutie rapida a musculaturii aveti grija ca fiecare antrenament sa contina exercitii de baza precum: impinsul de la piept, genuflexiunile, ramatul cu haltera, indreptarille, flexiile pentru bicepsi, pentru ca aceste exercitii sunt cele mai mari stimulatoare de crestere muculara.
In situatiile in care faceti exercitii la care este solicitata coloana vertebrala (de ex: indreptari cu bara, ramat cu bara, genoflexiuni cu bara, ridicari de umeri cu bara, flexii cu bara din picioare) este bine sa va protejati cu ajutorul unei centuri. Aveti grija ca atunci cand nivelul antrenamentului creste, incheieturile de la maini si picioare sa fie protejate cu bandaje speciale.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu