vineri, 2 septembrie 2011

Cacaoa un foarte bun antioxidant

Cand vine vorba de alimentatie, sportivii de performanta sunt niste adevarati chimisti. Majoritatea consuma pudre proteice care sa ii ajute sa se refaca dupa un antrenament intens, dar unii recurg la metode mai simple care de multe ori se pot dovedi mai eficiente si mai sanatoase. Multi atleti iau cu sfintenie uleiul de peste, pentru a reduce inflamarea produsa de antrenament si pentru a profita de efectele benefice datorate acizilor grasi Omega - 3. Daca dati un search pe PubMed.gov (colectia de studii stiintifice a Institutului National pentru Sanatate din Statele Unite), veti vedea ca toate cercetarile mentioneaza constant un singur ingredient care s-a demonstrat cu adevarat ca nautralizeaza efectele radicalilor liberi, reduce riscul de boli cardiovasculare si este, de asemenea, un puternic vasodilatator.
Acest ingredient este cacaoa. Un ingredient obisnuit in alimentatia zilnica se doveste a fi minunat in detoxifierea organismului. Folosita inca de acum multi ani de locuitorii Insulelor San Blas, stituati de-a lungul coastei statului Panama, cacaoa se facea remarcata prin faptul ca le daruia indienilor Kuna o sanatate de fier si o crestere minima a tensiunii arteriale, ceea ce facea ca bolile cardiovasculare sa aiba una dintre cele mai mici frecvente raportat la numarul de locuitori de pe planeta. Cacaoa este un aliment foarte bun deoarece, contine mai multi antioxidenti decat orice alt aliment. Antioxidantii sunt necesari deoarece reduc procesul periculos numit producere de radicali liberi. Radicalii liberi distrug celulele, iar antioxidantii distrug radicalii la randul lor, prevenind distrugerea celulelor. Cacaoa contine o clasa de antioxidanti numita flavonoide, care se mai gasesc, de asemenea, in ceaiuri si in vinul rosu. De fapt in cacaoa se gaseste cea mai mare concentratie de flavonoide decat in orice alt aliment. Flavonoidele au rolul de a proteja alti antioxidanti cum ar fi vitaminele C si E, fiind el insusi un antioxidant.
Analizele de sange ale indienilor Kuna au demonstrat un nivel de flavanolii de sase ori mai ridicat decat al persoanelor din zonelor de coasta. Asa se face ca , cacaua este foarte folosita in alimentatie precum si in prevenirea unor boli cronice, inca din antichitate.Adaugarea de cacao pura este o modalitate excelenta de a creste nivelul antioxidantilor, precum si de a reduce riscul de boli cardiovasculare - asa ca folositi cacao pura, fara sa mai adaugati alte ingrediente si veti avea rezultate remarcabile.
                                                                                                          Sursa...revista Muscular Development

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu