vineri, 9 septembrie 2011

Grasimea bruna, un factor decisiv in mentinerea greutatii

Putin probabil sa fi auzit de acest tip de grasime, dar in corpul uman se gasesc mici cantitati dintr-un tesut de ardere a caloriilor, numit grasime bruna. Rolul grasimii brune este de a transforma energia din alimente direct in caldura. Poate va-ti intrebat in momentele in care nu va-ti hranit corespunzator, de ce va este putin frig, ei bine deoarece grasimea bruna nu a fost pusa cum trebuie la treaba. Opusul grasimii brune il reprezinta tesutul adipos alb, care depoziteaza energia sub forma de grasime. In comparatie cu tesutul adipos alb, grasimea bruna imprastie energia decat sa o depoziteze. Ultimele cercetari in domeniu au descoperit ca grasimea bruna detine un rol major in ceea ce priveste estetica individuala corporala si faptul ca unii indivizi detin grasime bruna in cantitate mai mica, ar explica de ce unele persoane sunt atat de predispuse la obezitate. Activarea genelor care produc grasimea bruna ar putea fi o solutie viabila in tratarea obezitatii in viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu