vineri, 30 septembrie 2011

Liderii din domeniul vegetal... Inul, Familia Plantelor Oleaginoase

  Inul este o planta care a fost folosita in vechime dar si in prezent pe o  scara larga, in societate. De la tesut haine, tratament, constructii pana la alimentatie, beneficiile Inului au ajutat omenirea sa evolueze in periplul ei prin timp. Inul face parte din Familia Plantelor Oleaginoase din care mai fac parte floarea soarelui, macul, rapita, racinul, mustarul (alb, negru, vanat), susanul, sofranelul, perila, lalemantia, crambele, camelina. Fiind un veritabil lider, Inul contine cantitati mari de ALA (acid a linoleic) = AGw3 (51% din masa de ulei) si este un puternic si sanatos remediu anticostipant. Un adevarat aliment medicinal il reprezinta uleiul de In, care are mari calitati nutritionale.

Beneficiile uleiului de In:

  - este o sursa exceptionala a vitaminelor D, E si F;

  - factor antioxidant foarte redutabil;

  - distruge vasele ce ar putea alimenta o eventuala tumora;

  - asigura buna functionare a sistemului nervos;

  - previne instalarea depresiilor;

  - ofera protectie cardio-vasculara majora si anti-ateosclerotica;

  - scade fibrinogenul si agregarea plachetara, creste timpul de sangerare, avand un efect anti-coagulant;

  - are efect anti-trombolic si protector anti-embolic;

  - amelioreaza profilul lipidic si glicemic (scade rezistenta organismului la insulina);

  - vindeca ulcerul gastro-duodenal;

  - detine efecte benfice in sindromul Raynaud pe termen lung;

  - reduce frecventa, amplitudinea, durata si severitatea crizelor de astm bronsic;

  - stimuleaza secretia lactata la femeile care alapteaza;

  - diminueaza problemele legate de ciclul menstrual, regularizandu-l si scade frecventa durerilor menstruale;

  - are un efect anti-inflamator moderat;

  - este stimulata si accentuata sinteaza hemului si incarcarea sa pe eritrocite;

 - stimuleaza productia colagenului tegumentar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu