miercuri, 21 septembrie 2011

Liderii din domeniul vegetal... Rosia, Familia Solanacee (legumele solano-fructuoase)

  Liderul Familiei Solanacee prezent in Romania de un secol, este Rosia.. Gustoasa si in acelasi timp saraca in calorii, "rosia face salata" spune doctorul. Marginean Gabriela. Din aceeasi familie mai face parte vinata, ardeiul, cartoful, batata, papalaul si topinamburulu. Fiind o sursa foarte importanta de vitamine si minerale, Rosia este folosita in salatele de vara dar si intr-o larga gama de produse culinare. Contine o cantitate mare de Licopen (carotenoid, cu proprietati antioxidante marcate, colorant natural rosu - E160d). Rosia este singurul antioxidant de forta, a carei cantitate, prin fierbere creste de 4-6 ori!!!

Alte beneficii ale Rosiei:

  - contine substante cu proprietati anti-inflamatorii;

  - consumand o rosie pe zi, puteti fi siguri ca nu veti face vreodata cancer, asta daca nu sunteti fumator si nu sunteti expusi masiv la radiatii;

  - contine substante anti-diabetice;

  - este un aliment indicat in curele de slabire (20kcal%);

  - remineralizant si revitalizant valoros;

  - este o sursa importanta de antioxidanti naturali ( mai ales liopen, dar si alti carotenoizi);

  - este un diuretic usor;

  - antireumatic moderat;

  - epurativ si dezintoxicant;

  - "rosiile" galbene contin in locul licopenului un alt carotenoid (b-carotenul).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu