joi, 15 septembrie 2011

Liderii din domeniul vegetal... Soia, Familia Leguminoase

In acest nou material am sa va prezint un nou lider. Soia... un aliment extraordinar, un adevarat lider. Face parte din Familia Leguminoase impreuna cu fasolea, mazarea, lupinul, lintea, bobul, nautul, fasolita, latirul si arahidele. Soia, la fel ca si Spirulina, detine adevarate recorduri. Detine cel mai inalt continut de lecitina, cel mai inalt continut de Fier (soia germinata la 48 ore) => 45 mg %, cat si cel mai echillibrat raport Calciu / Magneziu din intreg regnul vegetal si anume 260 / 242. Soia mai detine al doilea nivel in ceea ce priveste continutul (dupa Spirulina) si al doilea nivel in ceea ce priveste continutul (dupa Spirulina) in hormoni fito - estrogeni.

Beneficiile Soiei asupra organismului sunt:

  - nivelul proteic ridicat circa 40% (fiind depasita doar de alge), avand o proteina completa , dar bazica;

  - continutul de genisteina, un factor care distruge vasele in formare ale unei eventuale tumori;

  - regleaza nivelul glicemic si scade colesterolul;

  - are o  importanta functie anti aterosclerotica;

  - persoanele care consuma zilnic cel putin 100 g de soia, nu vor face vreodata cancer de san, col uterin si prostata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu