joi, 22 septembrie 2011

Liderii din domeniul vegetal... Castravetele, Familia Curcubitacee (bostanoase)

  Liderul de azi este Castravetele. Un aliment foarte cunoscut si utilizat intr-o mare gama de retete culinare cat si intr-o mare gama de salate. Castravetele imparte Familia Curcubitacee cu alti reprezentanti de marca ai acesteea , precum dovleacul alb, dovleacul muscat, tartacuta, pepenele galben, pepenele verde, talvul, buretele natural de baie, ceaiotul si tladianta. In aceasta familie de vegetale, pepenele galben si pepenele verde sunt doi reprezentanti foarte valorosi cu un continut antibiotic extrem de puternic, cu efect pe bacterii, cat si pe ciuperci.

Beneficiile castravetelui:

  - este cel mai bazic aliment:

  - cel mai sarac in calorii aliment (17kcal%, iar murat 9kcal%);

  - contine in coaja cantitati importante de fito-androgeni si de Bor;

  - remineralizant si fixator de Calciu;

  - este foarte valoros in curele de slabire;

  - este un diuretic de potenta slaba, dizolvant al acidului uric si al uratilor;

  - sucul de castravete vindeca ulcerul gastro-duodenal, avand si proprietati anti-tumorale;

  - este un aliment des folosit in ingrijirea tenului: masti faciale, pomezi, riduri, pistrui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu