joi, 8 septembrie 2011

Marul, un medicament delicios

Ultimele studii de specialitate confirma faptul ca  marul este un fruct minune, considerat inca de pe vremea bunicilor un medicament delicios. Un mar pe zi te ajuta sa tii doctorul departe de casa si durerile departe de organism. Marul ajuta organismul in combaterea anumitor afectiuni, diminuarea anumitor dureri si in acelasi timp echilibreaza nivelul anumitor substante din organism. Marul este bun de pus pe rana la propriu, printr-un produs fabricat din acest fruct. Mai exact, otetul de mere ajuta in cazul intepaturilor de insecte. Iata si alte cateva beneficii ale marului:

1. Crampele musculare. Detinanad cantitati apreciabile de vitamina C, calciu, magneziu, potasiu si vitaminele din clasa B, marul poate suplini cu succes carentele organismului de minerale si vitamine care stau la baza acestor probleme.

2. Astmul bronsic. Consumand doua mere pe saptaman reduci cu o treime riscul de a dezvolta o forma de astm bronsic. Femeile insarcinate care consuma mere in timpul sarcinii reduc copilului riscul de a avea astm bronsic in primii cinci ani de viata. Aceast beneficiu al marului este datorita continutului sau bogat in antioxidanti, care se gaseste mai ales in coarja.

3. Hipertensiunea arteriala. Doua sau trei linguri de oret de mere contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale si la reducerea greutatii corporale.

4. Paradontoza. Anumiti compusi din mere stimuleaza circulatia sangvina locala intarind gingiile.

5. Osteoporoza. Un studiu francez a scos la iveala faptul ca florizina (un compus care se gaseste numai in mere) stopeaza pierderea masei osoase.

6. Imunitatea scazuta poate fi combatuta cu ajutorul merelor, care prin continutul lor mare in vitamina C si pectina stimuleaza productia de anticorpi si globule albe si sprijina organismul in lupta cu bolile.

7. Durerile si crampele menstruale sunt diminuate cu ajutorul consumului acestui fruct, care contine un estrogen vegetal ce echilibreaza nivelul acestei substante existente in organismul uman.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu