marți, 13 septembrie 2011

Tehnica Meditatiei Transcedentale

 Putin cunoscuta in Romania de azi, meditatia transcedentala ocupa un loc de frunte in ceea ce priveste modalitatiea de relaxare zilnica in occident. Tehnica Meditatiei Transcedentale e un procedeu simplu si perfect natural prin care se permite mintii sa ia cunostinta de starea ei cea mai simpla, cea mai linistita, dincolo de orice gand. Inainte de a va explica mai mult trebuie sa va spun si ceva legata de originile ei. Aceste origini merg pana la vestitul maestru Maharishi.
Maharishi a urmat cursurile universitatii Alahabad University, absolvind in 1943 cu o licenta in fizica. In scurt timp a devenit unul dintre discipolii maestrului Guru Deva care preda o tehnica avand originea in Vede, cele mai vechi invataturi indiene si posibil cele mai vechi invataturi ale umanitatii. Dupa moartea maestrului Guru Dev in 1953, Maharishi a ales calea retragerii intr-o grota din Himalaya.
Meditatia Transcedentala este o tehnica simpla, naturala, lipsita de efort, usor de invatat care dureaza nu mai mult de 15 – 20 minute, stand asezat cu ochii inchisi. Poate fi practicata oriunde – in tren, in avion si chiar in masina cand este parcata. Dar, de obicei, se practica in confortul oferit de propria dumneavoastra casa.
Acest tip de meditatie nu implica procedee complicate si nici anumite pozitii sau reguli de urmat si poate fi practicata incepand de la 10 ani. De preferat este sa fie practicata de doua ori pe zi: dimineata inainte de micul dejun pentru a incepe ziua cu voiciune si dinamism si mai apoi dupa-amiaza inainte de masa de seara  pentru a va pregati pentru o seara placuta si un somn bun peste noapte.  Denumirea de Meditatie Transcedentala provine de la termenul „transcedental” care inseamna a merge dincolo. Prin Meditatia Transcedentala se poate accesa izvorul nesecat de energie din interiorul nostru si putem avea acces la inteligenta creatoare care se afla la sursa gandului, putand patrunde in cele mai adanci straturi ale psihicului nostru. In timpul Meditatiei Transcedentale mintea se stabilizeaza intr-o stare de constienta linistita si complet treaza. In acelasi timp corpul intra intr-o stare completa de repaus si relaxare.
Meditatia Transcedentala ofera o mare gama de beneficii asupra organismului:
  •  Poate combate hipertensiunea, stresul zilnic si orice boala legata de stres;
  • Combate cu succes bolile de inima regland bataile inimii si circulatia sangvina;
  • Poate vindeca ulcerele la nervose anxioase;
  • Combate durerile de cap si alte boli psihosomatice;
  • Poate dezvolta autosugestia;
  • Poate spori concentrarea si memoria;
  • Va umple de vigoare si intareste muschii, etc.

Meditatia Transcedentala e cea mai buna forma de a te cunoaste pe tine insuti si de ati descoperi talente de care nu stiai ca dispui si poate creea din tine o persoana mai puternica si mai bine adaptata la societatea actuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu