joi, 20 octombrie 2011

8 moduri de a ne mentine mereu tineri

  Toti ne plangem ca in timp devenim mai lenti in miscare si gandire, ne ingrasam si ne pierdem forta. Acest lucru este insa ceva normal, deoarece in timp noi imbatranim iar functiile organismului se deterioreaza. O veste buna este ca putem incetini acest proces sau chiar il putem opri. Puteti reusi aceasta prin opt moduri.

1. Face-ti sport dupa un program fix - gasiti-va timp si programati-va cate o sedinta de maxim 50 de minute de sport pe zi, timp de 3 sau 4 zile pe saptamana, in care sa puteti face contractii musculare - fitness sau bodybuilding. Asta va va ajuta sa mentine-ti tonusul muscular ridicat prevenind uzura muschilor in timp.

2. Face-ti miscare libera - timp de 10 sau 15 minute mentinand organismul activ si oxigenand corpul. Oxigenand corpul, ve-ti ajuta organismul sa lucreze in conditii optime.

3. Cititi sau completati rebusuri - aceasta va va mentine creierul activ prevenind astfel distrugerea neuronilor.

4. Socializati - prin socializare va ve-ti pastra sau chiar va puteti dezvolta comunicarea si relatiile sociale la un nivel satisfacator.

5. Alimentati-va sanatos - printr-o alimentatie sanatoasa va ve-ti pastra sanatatea intacta. De preferat e sa consumati cat mai multe legume si fructe.

6. Hidratati-va corespunzator - asigurati-va ca beti suficiente lichide (de preferat apa plata), pentru a putea mentine organismul hidratat in permanenta. Astfel va ve-ti mentine o circulatie a sangelui excelenta.

7. Ganditi pozitiv - printr-o gandire pozitiva va ve-ti putea bucura de orice moment din viata dumneavoastra, iar asta va va ajuta sa trece-ti cu optimism peste orice incercare a vietii.

8. Meditati - printr-un moment de liniste va ve-ti putea relaxa si indeparta stresul cotidian si ve-ti putea privi problemele dumneavoastra dintr-o alta perspectiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu