duminică, 16 octombrie 2011

Beneficiile uimitoare ale sportului

  Stim ca sportul ne ajuta sa ne pastram silueta si stim ca sportul este un factor benefic pentru organismul nostru. Dar pe langa acestea, sportul mai poate avea niste efecte uimitoare asupra noastra.

  Tenul subtire.

 Desi este ceva surprinzator sa aflam asa ceva, dar sportul are efecte benefice asupra tenului cat si a pielii noastre. Prin simplul fapt ca pune sangele in miscare, celulele corpului primesc mai mult oxigen iar pielea devine mai luminoasa si mai elastica si in acelasi timp mai sanatoasa. Prin sport mai poate fi combatuta si acneea.

  Mareste speranta de viata.

15 minute de miscare zilnica ne poate aduce izvorul nemuririi in casa. Ultimele studii arata ca prin 15 minute de miscare zilnica putem prelungi viata semnificativ si putem da corpului dinamismul de care are nevoie la batranete.

  Sportul are efecte benefice asupra sistemului endocrin.

Prin practicarea regulata a sportului putem regla dezechilibrele hormonale, putem combate chisturile ovariene, ciclul menstrual neregulat si putem atenua sindromul premestrual.

 Sportul poate ajuta in cazul unei boli cardiace congenitale.

Desi sportul era practic interzis acestor persoane cu probleme cardiace, niste studii recenta au aratat ca sportul nu numai ca nu este de evitat dar poate face minuni in cazul acestora. Printr-un efort moderat, inima va fi mai bine irigata si in acelasi timp oxigenata si va fi practic fortata sa isi corecteze disfunctia (asta impreuna si cu un tratament pe masura).

 Sportul te poate ajuta sa te lasi de fumat.


Sportul diminueaza nevoia de a mai fuma dar si elimina toxinele provenite de la tigara prin porii pielii atunci cand transpiram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu