joi, 13 octombrie 2011

Beneficiile uleiului de masline

  Un deliciu gastronomic, uleiul de masline reprezinta in acelasi timp si un veritabil medicament. Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila, etc. Pentru a beneficia cat mai mult de pe urma calitatilor sale, este de preferat sa folosim ulei curat obtinut prin presare la rece. Uleiul de masline este un drenor hepatic si biliar excelent, avand si un rol laxativ.
Un alt rol important il are faptul ca dizolva pietrele din bila. Folosit regulat in bucatarie, uleiul de masline ajuta de asemeni tubul digestiv, contribuind la vindecarea gastritei si ulcerului.

Alte propietati ale uleiului de masline:

  - intarzie procesul de imbatranire;

  - protejeaza inima si arterele, dizolvand cheagurile din vasele de sange;

  - reduce colesterolul si tensiunea;

  - poate fi un remediu anti-rahitism;

  - remediu impotriva caderii parului;

  - hidrateaza pielea;

  - este util pentru maini si unghii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu