marți, 11 octombrie 2011

Socializarea, un mod util si placut de a slabi

  Un studiu desfasurat de Universitatea de Stat din Ohio, SUA, a demonstrat ca socializarea poate face minuni pentru silueta dumneavoastra. Studiul a fost facut pe o colonie de soareci. Cercetatorii au observat ca soarecii au tendinta de a slabi atunci cand incep sa socializeze. Un prim factor il reprezinta faptul ca sunt mai activi dar si faptul ca sunt mai des expusi la temperaturi  mai scazute ceea ce face ca organismul soarecelui sa stimuleze productia de tesut adipos brun. La fel ca si la soareci, organismul uman detine doua tipuri de tesuturi adipoase: tesutul adipos alb, pe care il detine marea majoritate a oamenilor si care are rolul de a depozita energia sub forma de grasime si tesutul adipos brun, pe care il detin bebelusii sau indivizii care au fost expusi la temperaturi mai scazute, care are rolul de a consuma grasime pentru a produce caldura organismului.
  Prin simplul fapt ca individul socializeaza, este automat scos mai des din habitatul sau obisnuit (casa), fiind expus automat la temperaturi mai scazute. Acest factor determina producerea de tesut adipos brun, care va consuma din grasime pentru a regla temperatura corporala.
  Un alt factor il reprezinta stimularea creierului prin comunicare si interelationare. Prin comunicare s-a observat ca se stimuleaza producerea unei substante cunoscute sub numele de factor neurotrofic. Aceasta substanta are rolul de a transforma tesutul adipos alb in tesut adipos brun.
  Asa ca daca vrei sa slabiti, trebuie sa va schimbati putin programul si sa socializati mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu