marți, 18 octombrie 2011

Uleiul de masline si Otetul, ingredientele minune ale unei salate perfecte pentru slabit

  Pe langa avantajele pe care ni le aduce sanatatii, aceste ingrediente pot fi aliatul dumneavoastra in lupta cu caloriile. Uleiul de masline pe care l-am mentionat si intr-un alt articol de-al meu contine acizi grasi monosaturati (MUFA), care sprijina sanatatea inimii prin scaderea colesterolului "rau",  fara a reduce colesterolul "bun". Diverse studii au demonstrat ca inlocuirea grasimilor saturate cu uleiul de masline, bogat in MUFA, au tendinta de a "convinge" organismul sa consume mai putin. Uleiul de masline e metabolizat diferit fata de alte grasimi fiind mai usor de transformat in energie de catre organism in comparatie cu alte uleiuri vegetale. Un alt studiu recent derulat de catre Universitatea McGill din Canada, a demonstrat ca uleiul de masline creste consumul de energie in stare de repaus, iar grasimile monosaturate din ulei, cresc capacitatea organismului de a descompune grasimea acumulata.
 Otetul a fost folosit ca medicament inca din antichitate. Oamenii de stiinta au descoperit ca principalul compus al otetului, acidul acetic (AcOH), are efecte puternice asupra metabolismului grasimilor. Un studiu recent a aratat ca AcOH regleaza genele implicate in metabolismul glucozei sau in lipogeneza, suprimand acumularea de grasimi corporale.
 Prin urmarea, combinarea uleiului de masline cu otetul are efecte puternice asupra suprareglarii genetice in metabolismul grasimilor. Iar imbinarea lor cu o salata bogata in legume proaspete, va aduce si un surplus de vitamine si minerale, necesare in cadrul unei diete. Dar nu va ganditi ca aceste doua ingrediente va anula efectele shaormei sau a tortului mare pe care la-ti mancat aseara. Cele doua ingrediente vor face minuni doar atunci cand sunt adaugate la un stil de viata sanatos si echilibrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu