miercuri, 29 februarie 2012

Alunul

 Alunul (Corylus avellana), este un arbust care face parte din familia Betulaceae. De obicei alunul creste sub     forme de tufe, inaltimea sa atingand 5 metri inaltime, dar arareori creste si sub forma de copac, atingand inaltimi mai mari. Fructele sale sunt comestibile, dar cele pe care le gasim in comert provin in special de la alt tip de arbust (Corylus maxima) care este inrudit cu el. De obicei acest arbust creste in zone umede putin umbrite. Fructele de alun sunt bogate in vitamine A, B1, B2 si C, dar si in calciu, fosfor, fier ori potasiu. Datorita continutului de fier si potasiu, fructele de alun sunt indicate in combaterea anemiei. Alunele, datorita continutului de calciu sunt un excelent stimulent al crerii, recomandat copiilor si au ca efect scaderea nivelului de colerol. Alunele sunt excelente pentru cei suferinzi de tuberculoza, teniaza si litiaza urinara. Tonifica vasele sanguine si combate aparitia varicelor. Aceste fructe sunt recomandate gravidelor deoarece sunt un exceptional energizant si revitalizant natural. Pe langa toate aceste beneficii, alunele au o cantitate destul de mare de proteine si sunt o sursa de hrana fosrte sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu