luni, 27 februarie 2012

Dennis James... un tip lat

In domeniul culturismului de performanta latimea toracelui si a umerilor reprezinta un mare avantaj in cursa pentru  a fi numarul 1. Iar Dennis James pare a fi un culturism foarte binecuvantat in ceea ce priveste latimea. Nascut in Germania la Heidelberg la data de 31 mai 1965, Dennis reprezinta un culturist de valoare din perioada 1998 - 2010. Dotat cu o latime a toracelui si a umerilor de invidiat, Dennis a uimit publicul cu formele trendului superior, doar picioarele punandu-l putin in inferioritate la comparatiile cu cei mai buni culturisti ai momentului sau. Pe langa spatele lat, Dennis poseda un foarte bun echilibru al bratelor si un piept extraordinar de dezvoltat. Strierea nu ii lipsea deloc, fiind in acelasi timp si un tip cu o muscularitate foarte densa. Problema cea mai mare a lui a fost ca isi pierdea din forma cu o zi sau doua inainte de concurs, ceea ce arata ca isi pierdea din concentrare pe parcursul dietei si facea de multe ori pasi inapoi. Acest defect il face sa piarda pozitii importante in marile concursuri internationale, desi la inceputul carierei sale a fost privit ca una din marile sperante ale acestui sport. In 1996 participa la Nationalele de Juniori ale SUA unde se plaseaza pe locul 13. Reuseste sa castige Campionatul National al SUA si devine profesionist, pentru ca mai apoi sa concureze la Noaptea Campionilor in 1999 unde se plaseaza pe locul 14. In 2003 obtine cea mai buna clasare a sa la Mr. Olympia, reusind sa se plaseze pe locul 4. Dupa acest concurs, Dennis incepe sa regreseze, nereusind sa isi mai pastreze forma cu care a uluit publicul in 2003. In prezent Dennis James s-a retras din culturismul de performanta si locuieste cu sotia sa in Thailand intr-un cadru de vis.

Palmares:


  • 1993 NABBA Mr Universe, Medium-Tall, 4th
  • 1994 NABBA Mr Universe, Medium-Tall, 2nd
  • 1995 NABBA Mr Universe, Medium-Tall, 1st
  • 1996 NPC Junior USA, Light-HeavyWeight, 13th
  • 1996 NABBA Universe - Pro, 2nd
  • 1997 NPC Junior Nationals, Light-HeavyWeight, 6th
  • 1997 NPC Nationals, HeavyWeight, 4th
  • 1998 NPC USA Championships, Super-HeavyWeight, 1st and Overall
  • 1999 Night of Champions, 15th
  • 2000 Arnold Classic, 4th
  • 2000 Grand Prix England, 3rd
  • 2000 Grand Prix Hungary, 3rd
  • 2000 Ironman Pro Invitational, 7th
  • 2000 Mr. Olympia, 11th
  • 2000 World Pro Championships, 4th
  • 2001 Arnold Classic, 3rd[1]
  • 2001 Grand Prix Australia, 2nd
  • 2001 Grand Prix England, 3rd
  • 2001 Grand Prix Hungary, 1st
  • 2001 Mr. Olympia, 7th[1]
  • 2002 Arnold Classic, 7th
  • 2002 Grand Prix England, 2nd
  • 2002 Grand Prix Holland, 4th
  • 2002 Mr. Olympia, 10th
  • 2002 Show of Strength Pro Championship, 5th
  • 2003 Mr. Olympia, 4th
  • 2003 Show of Strength Pro Championship, 4th
  • 2004 Mr. Olympia, 8th
  • 2005 Charlotte Pro Championships, 2nd
  • 2005 Mr. Olympia, 6th
  • 2006 New York Pro Championships, 3rd
  • 2006 Mr. Olympia, 9th
  • 2006 Grand Prix Austria, 4th
  • 2007 New York Pro, 2nd
  • 2007 Colorado Pro Championships, 8th
  • 2008 IFBB Tampa Bay Pro, 2nd
  • 2008 IFBB Europa Super Show, 2nd
  • 2009 IFBB Arnold Classic, 7th
  • 2009 IFBB New York Pro Show, 2nd
  • 2009 IFBB Tampa Pro, 1st
  • 2009 Europa Super Show, 1st

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu