vineri, 17 februarie 2012

Starea de sanatate


Orice entitate sau camp individual sunt interconectate prin campul energiei universale.
Fiintele in univers se pot compara cu valurile unui ocean. Sensul existentei in spatiu determina iluzia separarii in timp iar sensul separarii in timp determina iluzia liberului arbitru; de fapt ne aflam dincolo de spatiu si timp care sunt 4 dimensiuni din dimensiunile reale ale spatiului initial dinaintea Big Bangului - celelalte sunt la momentul actual superstringuri; sentimentul de marioneta in mana destinului apare ca urmare a identificarii cu mecanismul corp-minte; fiecare suntem de fapt Sursa care nu s-a nascut si nu va muri niciodata, care nu este divizata decat la nivel de mecanism corp-minte unde, astfel, creaza dualitatile si actiunile catalogate drept rele impotriva insasi a sursei .
Toate corpurile si creierele sunt conectate ca un mare si unic camp vibrational in spatiul exterior.Tu, precum sursa, esti liber sa te misti si vibrezi etern dar trebuie sa functionezi in concordanta cu vointa universului si nu impotriva lui.
Trebuie sa ne bucuram de ceea ce ofera fiecare clipa cu ideea ca este tot ceea ce trebuie sa fie pentru noi la momentul dat fara consum inutil ptr orgolii, aplicand o atitudine contemplativa conform careia tot ce se intampla este destinat a se intampla si trebuie acceptat firesc fara lupte, dorinte si temeri obsesive; acceptand complet ”ceea ce este” si „ceea ce vine” - schimbarile sunt permanente si surprinzatoare. Cel mai mare bine si ajutor ni-l facem si il daruim iubind permanent pe Dumnezeu cel etern si atotprezent, mai presus de orice alt atasament, relatie, dorinta sau vointa personala, mai presus decat a iubi moralitatea sau un ideal religios doar de dragul lor insele; orientandu-le pe acestea impotriva oamenilor suntem asemenea fariseilor pe care ii condamna Domnul Iisus pentru fatarnicia de a iubi copacul si a nu vedea padurea din care face parte = a nu recunoaste ca toti una suntem in marea vibratie universala, de esenta careia traiau desprinsi, ignorand ca suntem interconectati cu totii pe pamant si asemenea cu entitatile din toate universurile.
Pentru a aprecia viata trebuie, asa cum spunea Aristotel, ”sa renuntati la necredinta voastra”.
In principal noi suntem corp energetic cu aparenta fizica. Principala sursa a majoritatii bolilor este dezechilibrul la nivelul energiei vitale. Reactia la stres pe termen lung in fapt lipsa de iubire absoluta si perceptia noastra asupra evenimentelor stresante, urmata de o reactie emotionala puternica reduce energia corpului, reduce imunitatea, secatuieste sistemul si inabusa functionarea neurotransmitatorilor in creier. Reactia la stres este autodistructiva si in mod subconstient sinucigasa si singurul panaceu este intelepciunea spirituala = iubirea totala care conduce la toleranta totala si previne reactia in sine.
Fiecare persoana este unica si originala (si trebuie acceptata asa cum este) ca si manifestarea lui Dumnezeu-sursa = meritele sunt ale Sale iar noi nu ne putem lauda cu ele.

Este de dorit sa descoperiti ca atitudinea de spectator genereaza neimplicare emotionala si lipsa BOLII.
Boala este creata pe baza falsului sistem de credinta ca esti separat de Dumnezeu - in fapt TU esti Sursa, Infinitul si Una cu creatorul. Energia este constanta dar in transformare continua-orice sistem este supus legii entropiei-adica imbatranirii, cand va ajunge la un final pentru a se transforma apoi in alta forma de energie; materia este o forma de energie cu vibratii joase; fiecare dintre noi avem propria vibratie, mai inalta cu cat suntem mai sanatosi fizic si mai elevati spiritual.
Iluminarea este indepartarea gandului fals al realitatii limitate, al separarii si identificarii restranse .
Corpul nostru este o simfonie in miscare, influentata de ceilalti, pamant si univers care reactioneaza foarte rapid la atitudinea noastra, a celor din jurul nostru,la calitatea mediului si ambientului nostru.
Corpurile terestre ale noastre, dintr-un total mult mai mare, ca niste coji de oua luminoase suprapuse, in culorile chakrelor noastre, asezate strat de culoare dupa alt strat de culoare, emit lumina si sunet pe frecvente prea inalte pentru a le vedea si auzi si se rotesc simultan; daca functioneaza corect, pozitiv si echilibrat lumina si sunetul emise de ele sunt armonioase; orice limitare emotionala sau mentala le distorsioneaza, le poate modifica miscarea de rotatie, le poate face sa tremure sau chiar ingheta si sfarama.
Cei care sunt foarte rationali se priveaza de o experienta mai directa a lumii si a locului lor in ea; fiind prea mentali, ignora sentimentele si emotiile, ajungand sa fie grevati sau condusi de ele inconstient. Eliberarea naturii emotionale va avea influenta asupra starii de sanatate; orice emotie este localizata undeva pe corp ,se misca in corpul subtil si are un sunet specific care trebuie exprimat. Nu este sanatos sa va suprimati emotia fara a o exprima in miscare sau sunet caci se creaza efect de fixare in structura celulara a corpului.
Ca exemplu:
MANIA = se resimte in intreg corpul, sub piele, trece in brate si picioare si genereaza dorinta de a lovi; ea blocheaza evolutia si risipeste energia; poate ramane reprimata in ficat sau rinichi 
EXAGERAREA IMPORTANTEI APTITUDINILOR PERSONALE, a INTELIGENTEI si urmarirea PERFECTIUNIIafecteaza ficatul
FRICA = se resimte in intreg corpul in special in zone periferice, inunda corpul de sus in jos, de parca ati fi inghititi si estompeaza gandirea clara = a fi paralizat de frica; poate ramane reprimata in rinichi
JALEA reprimata poate ramane in plamani 
TRISTETEA si AMARACIUNEA afecteaza intai zona pieptului, a inimii si plamanilor, apoi zona fetei si ochii, pe care le resimtim apoi trase in jos spre inima, atunci - ca o eliberare apar lacrimi 
RELATIILE NEGATIVE CU OAMENII afecteaza pancreasul (ex:gelozia) = ruperea relatiilor genereaza diabetul 
GELOZIA induce o proasta circulatie pe maini si picioare si probleme cu ochii si rinichii
CERTURILE si SUPARARILE afecteaza mai intai duodenul si stomacul si apoi inima 
GANDURILE ASPRE si URATE fata de rude afecteaza ficatul si vezica biliara 
JIGNIREA RUDELOR genereaza autodistrugerea rinichilor 
DORINTELE DE MARI PROPORTII se transmit urmasilor si pot bloca prin dificultatea lor, viata acestora chiar generand moartea lor - afectarea destinului urmasilor nostrii il platim in primul rand noi, cei responsabili, caci divinitatea actioneaza pentru perpetuarea vietii 
DISPRETUL pentru cei din jur genereaza autodistrugerea celui care il propaga in jurul sau 
NEACCEPTAREA cu iubire a umilintelor si tradarilor la care suntem supusi prin actiunea karmei genereaza agresivitate si conduce la autodistrugerea noastra (ex:sterilitatea este urmare a nemultumirii, emanciparii si independentei totale a femeii, care nu accepta sa fie cea care cladeste cu iubire si efort celula familiala, iubind pe Dumnezeu mai presus de greselile si lipsurile sotului si ale vietii lor comune) 
ATASAREA de IDEALURI si RELATII distruge vederea 
BUCURIA si COMPASIUNEA se resimt in centrul inimii. 
Asa se manifesta si toate celelalte emotii, in anumite zone ale corpului , unde - daca nu sunt exprimate, vor ramane la nivel celular, determinand blocaj energetic si apoi boala fizica; atrag inca odata atentia ca orice agresivitate, cat de mica, impotriva altuia este de fapt indreptata catre o alta particula = val frate din marele ocean al energiei divine si se transpune pe corpul nostru intr-un program de autodistrugere care genereaza boala. Trebuie eliminate manifestarile care blocheaza manifestarile spirituale si legatura cu Dumnezeu - antreneaza relatii interumane negative cum ar fi gelozia, trufia, exagerarea aptitudinilor personale (pe care, daca nu am avea ingaduinta divina nici nu le-am poseda in aceasta viata), interesul pentru materialism si dorinte puternice, manifestarea excesiva a vointei personale si prea mare interes pentru viitor si planificare a sa.
Pentru eliminarea tensiunilor deja acumulate se recomanda retrairea imaginara si exprimarea lor prin orice modalitate chiar si cu miscari blande ale corpului, impreuna cu meditatia de eliberare a negativitatii-dupa cum vom descrie ulterior- iar de aici inainte trebuie sa evitam critica si judecarea celuilalt, a ataca, a agresa, a intra in conflict, a nimici, a interoga, a cuceri, fiind afectuosi si plini de compasiune - Sper sa putem! Este absolut benefic a ierta, a pastra iubirea pentru tot si a mari mereu iubirea daruita lui Dumnezeu - ca ex: orice problema apare ca urmare a faptului ca importanta acelui aspect a devenit mai mare, preponderenta fata de iubirea noastra pentru Dumnezeu, Cel care este deasupra noastra, a tuturor, impartial si iubitor.
Situatiile vietii nu trebuie etichetate bine sau rau (pozitiv sau negativ) mai ales daca eticheta este negativa si aduce blocaje pe corpul emotional si va face sa deveniti represiv, restrictiv si va limiteaza experientele emotionale, opunandu-se evolutiei. Blocand si „inghetand” corpurile, ca rezultat, prana = energia cosmica, nu mai curge prin acele zone inducand boala . O realitate nu trebuie perceputa dual = bine sau rau ci intuitiv si intelept, caci tot ce se intampla in plan fizic este instabil, in continua transformare si iluzoriu = libertatea incepe cand vedeti adevarul din spatele iluziei ceea ce va poate aduce o mare de calm, pace, compasiune, bunavointa si iubire. 
Prin comparatie cu exemplele de manifestare negativa SENTIMENTUL EXTAZULUI si BEATITUDINII genereaza un fenomen celular, care impregneaza intregul corp, facandu-l sa vibreze armonios, stimuland creierul si sistemul nervos central.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu