luni, 6 februarie 2012

Vindecari cu ajutorul autosugestiei

Cu totii suntem interesati de misterele fiintei noastre si ne punem intrebari de genul: Ce fel de forta este aceea care ne vindeca? Unde se gaseste ea? Raspunsul ar putea fi urmatorul: Puterea curativa salasluieste in subconstientul fiecaruia dintre noi si numai modificarea atitudinii mentale a bolnavului poate face ca aceasta forta sa devina activa. Nici-un practicant al terapiilor mentale sau al religiei, nici-un psiholog sau psihiatru, nici-un medic nu a vindecat vreodata un bolnav. Un vechi dicton spune: "Medicul panseaza (ingrijeste), dar Dumnezeu vindeca." Psihologii si psihiatrii au datoria de a inlatura blocajele mentale care impiedica manifestarea energiilor benefice. De asemenea, chirurgii inlatura blocajele fizice care obstructioneaza procesele fiziologice. Dar niciunul dintre acesti specialisti nu poate spune ca a vindecat boala.
Adevarata forta curativa este cea cunoscuta de obicei ca fiind: Natura, Viata, Dumnezeu, Inteligenta creatoare sau Puterea subconstienta. Dupa cum am mai aratat, exista o multitudine de metode menite sa inlature blocajele mentale, psihice si fizice care impiedica libera circulatie a fluidelor subtile ale vietii, care ne insufletesc mereu. Daca imensa putere curativa care salasluieste in subconstient este dirijata in mod convenabil, fie de catre noi insine, fie de catre alte persoane, ea poate vindeca usor orice maladie a trupului sau a spiritului. Acest principiu binefacator se afla in orice fiinta umana, oricare i-ar fi religia, culoarea pielii sau rasa. Nu este obligatoriu sa credeti in invataturile unei biserici anume pentru a fi capabili sa folositi in mod constructiv aceasta putere benefica. Subconstientul va va vindeca arsura sau zgarietura chiar daca va considerati ateu.
Terapeutica mentala moderna se bazeaza pe faptul pe deplin confirmat ca intelepciunea si forta fara limite din subconstient raspund pe masura credintei bolnavului. Cel care doreste sa se vindece folosind aceasta metoda va intra in camera sa, va inchide usa, ceea ce are darul sa-i linisteasca mintea, se va relaxa si va incepe sa se gandeasca la imensa putere curativa care salasluieste in fiinta sa. El va inchide poarta spiritului in fata fenomenelor exterioare, care in mod obisnuit distrag; apoi calm, linistit, isi va formula cererea catre subconstient, luand in considerare faptul ca inteligenta latenta din fiinta sa va raspunde exact gandurilor pe care le intretine. Cel mai eficient este sa ne imaginam rezultatul pe care dorim sa-l obtinem si sa ne simtim ca si cand deja l-am obtinut. Cu siguranta ca subconstientul va reactiona prompt la aceste sugestii constient dirijate. Acesta este sensul cuvintelor apostolului Marcu: "Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea".

preluat din... "Puterea extraordinara a subconstientului tau" de Joseph Murphy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu