vineri, 24 februarie 2012

Vinul de coacaze

Din categoria vinuri azi am sa va prezint vinul de coacaze. La capitolul beneficii, vinul de coacaze este recomandat pentru artrite, reumatisme, litiaza renala si menopauza. Pentru a produce acest vin, aveti nevoie de 1,5 kg de coacaze, 1 litru de vin rosu si 450 g de zahar. Pentru inceput se strivesc coacazele, mai apoi se adauga vinul rosu si se lasa la macerat 24 de ore la rece. Mai apoi se filtreaza si se pune intr-un vas, pentru ca mai apoi sa se adauge zaharul. Dupa, se pune la fiert circa 5 minute, apoi se lasa la racit. Se filtreaza apoi iara si se imbuteliaza. Un alt mod de produce acest tip de vin, dar avand un continut mai mare de alcool este: se pun la macerat timp de o luna, 200 g de coacaze, 1 litru de vin alb, 50 ml rachiu, 100 g zahar. Mai apoi se filtreaza si se imbuteliaza. Se serveste cate 50 ml, de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de fiecare masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu