vineri, 2 martie 2012

Trei pasi catre succes

Primul pas consta in a descoperi, prin introspectie atenta, care actiuni le facem intr-adevar cu placere, urmarind mereu sa le realizam cat mai mult pe acestea. Caci munca plina de daruire si pasiune poate constitui cheia succesului. De exemplu, nu este suficient ca cineva sa fi obtinut o diploma de medic psihiatru. Un astfel de specialist trebuie sa fie mereu la curent cu descoperirile din domeniul sau, sa continue mereu studiul mecanismelor subtile ale mintii. Numai cel cu adevarat pasionat de munca lui va reusi sa acumuleze noi cunostinte pe masura ce ele apar si sa trateze cu aceeasi grija orice pacient.
Al doilea pas pe drumul catre un succes sigur cere specializarea intr-un domeniu de activitate pe care sa-l aprofundati mereu, devenind un adevarat specialist. De pilda, daca un tanar doreste sa devina chimist el va trebui sa isi concentreze in mod deosebit atentia asupra unei anumite ramuri ale chimiei, studiind cu perseverenta domeniul pe care l-a ales. Reusita nu va intarzia sa apara daca el va lucra cu entuziasm pentru a afla tot ceea ce se cunoaste in acel moment in specialitatea sa. De o mare importanta este si aspiratia cu care abordam orice actiune, precum si dorinta continua de a face bine tuturor fiintelor din jurul nostru. Cel care doreste sa fie cel mai bun dintre toti va trebui sa fie mereu sprijin si ajutor pentru ceilalti. Desigur, aceasta atitudine contrasteaza cu mentalitatea unora care nu doresc decat sa traiasca din ce in ce mai confortabil, insa muncind in mod superficial si nepasator nu se poate atinge cu adevarat succesul. Va izbandi doar cel care este animat de un ideal sublim, altruist, nobil. Doar servindu-i pe ceilalti cu aspiratie veti arunca painea dumneavoastra pe apa.
Al treilea mare pas este si cel mai important. In esenta, trebuie sa va supuneti unui examen de constiinta pentru a va da seama daca nu cumva ceea ce faceti are ca scop doar propria reusita. Dorintele si idealurile dumneavoastra nu trebuie sa fie egoiste, ci sa foloseasca umanitatii. Veti realiza astfel un sui-generis circuit. Astfel, ceea ce daruiti lumii intr-un mod altruist si plin de abnegatie va va fi returnat intr-o "masura buna, indesata, clatinata si cu varf". Daca nu veti darui mereu roadele actiunilor dumneavoastra nu veti realiza acest circuit, cercul nu se va inchide, iar aceasta se va materializa prin numeroase limitari si boli.

preluat din... "Puterea extraordinara a subconstientului tau" de Joseph Murphy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu