miercuri, 4 aprilie 2012

Gunter Schlierkamp.... gigantul blond

In culturismul de azi masivitatea reprezinta un mare avantaj iar Gunter nu face rabat de la aceasta conditie. Gunter este un culturist masiv... chiar foarte masiv. Bineinteles si inaltimea il ajuta... are peste 185 cm, ceea ce i-a favorizat cresterea in masa musculara. Totusi putini culturisti inalti vedem azi pe scenele de concurs, asta deoarece cei inalti obisnuiesc sa aiba un corp longilin si firav. Dar sunt si exceptii precum Gunter, Arnold, Dennis Wolf, Toney Freeman, Lou Ferrigno. Nascut la data de 2 februarie 1970 in Olfen, Nordrhein-Westfalen, Germania, Gunter a crescut la ferma familiei sale. Acest tip de viata l-a facut sa isi construiasca inca din copilarie un corp robust. In adolescenta Gunter a inceput sa se antreneze cu greutati la  o sala din apropierea fermei sale. La aceasta sala, Gunter isi descopera calitatile sale corporale deosebite si decide sa faca culturism de performanta. Dupa castigarea mai multor concursuri locale, Gunter isi incearca norocul si concureaza la Nationalele Germaniei de Bodybuilding in 1990, reusind sa le castige. Mai apoi urca spre Campionatele Mondiale de Amatori in 1993, categoria grea, pe care le castiga si pe acestea, devenind culturist profesionist. Primul sau concurs profesionist a fost Grand Prix-ul Angliei unde se claseaza pe locul 8. Dupa un surprinzator loc 2 la concursul Canada Pro Cup, va urma o perioada de evolutii mediocre, ceea ce il va face sa se antreneze mai dur si mai mult pentru a-si imbunatati conditia fizica. Aceasta schimbare de strategie il va face sa ajunga mai aproape de primele locuri la Olympia, clasandu-se in permanent in primii opt. In 2005 opteaza pentru un nou antrenor Charles Glass, sperand sa isi imbunatateasca forma musculara (asta dupa ce in 2004 se claseaza pe locul 4 la Mr. Olympia) pentru a reusi sa inhate trofeul mult ravnit... Mr. Olympia. Dar asta nu se va intampla, deoarece pe parcursul pregatirii, Gunter isi pierde din forma, clansandu-se in final pe locul 10. Dupa aceasta clasare dezamagitoare Gunter se va retrage din culturism, urmand pentru scurt timp o cariera in cinematografie. Trebuie mentionat faptul ca in anul 2002, la concursul GNC Show of Strength, Gunter reuseste sa il invinga in finala chiar in plina ascensiune pe multicampionul Olympia, Ronnie Coleman. Acesta fiind si cel mai mare succes pe care acesta il va obtine in cariera sa de culturist.

Palmares:


  • 1990 German Championships Overall Winner
  • 1990 German Championships 1st, Junior Tall
  • 1992 European Amateur Championships 1st, IFBB, HeavyWeight
  • 1992 German Championships 1st, Heavyweight
  • 1993 World Amateur Championships - IFBB 1st, HeavyWeight
  • 1994 Grand Prix England - IFBB 8th
  • 1994 Grand Prix Germany - IFBB 8th
  • 1994 Mr. Olympia - IFBB 19th
  • 1995 Canada Pro Cup - IFBB 2nd
  • 1995 Grand Prix Ukraine - IFBB 10th
  • 1996 Arnold Classic - IFBB 11th
  • 1996 Night of Champions - IFBB 11th
  • 1996 San Jose Pro Invitational - IFBB 9th
  • 1997 Canada Pro Cup - IFBB 6th
  • 1997 Ironman Pro Invitational - IFBB Disqualified
  • 1997 Night of Champions - IFBB 9th
  • 1997 San Jose Pro Invitational - IFBB 11th
  • 1998 Grand Prix Finland - IFBB 6th
  • 1998 Grand Prix Germany - IFBB 6th
  • 1998 Night of Champions - IFBB 10th
  • 1998 Olympia - IFBB 15th
  • 1998 San Francisco Pro Invitational - IFBB 9th
  • 1998 Toronto Pro Invitational - IFBB 6th
  • 1999 Arnold Classic - IFBB 9th
  • 1999 Ironman Pro Invitational - IFBB 5th
  • 2000 Ironman Pro Invitational - IFBB 4th
  • 2000 Arnold Classic - IFBB 6th
  • 2000 JOE WEIDER'S WORLD PRO CUP 6th
  • 2000 Grand Prix England 4th
  • 2000 MR OLYMPIA 12th
  • 2001 Toronto Pro 6th
  • 2001 Night of Champions XXIII 9th
  • 2001 Mr. Olympia 15th
  • 2001 British Grand Prix 10th
  • 2002 Mr. Olympia 5th
  • 2002 GNC Show of Strength 1st
  • 2003 Mr. Olympia 5th
  • 2003 English Grand Prix 3rd
  • 2003 Holland Grand Prix 4th
  • 2003 GNC Show of Strength 5th
  • 2004 Arnold Schwarzenegger Classic 4th
  • 2004 Mr. Olympia 6th
  • 2005 Mr. Olympia 4th
  • 2006 Mr. Olympia 10th

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu