miercuri, 4 aprilie 2012

Idei luminoase cu privire la tinerete

1. Dumnezeu este insasi Viata. De aceea, viata este eterna si indestructibila, renascand din propria-i cenusa. Si oamenii pot sa se mentina tineri si vii, dupa modelul divin.


2. Sunt nenumarate dovezile care confirma existenta vietii de dupa moarte. Nu aveti deci de ce sa va temeti de moarte, care reprezinta doar un pas catre o dimensiune cu totul noua.


3. Nu va puteti vedea spiritul, dar sunteti convinsi ca acesta exista. Nu puteti vedea Spiritul Suprem, dar Ii puteti recunoaste reflectarea intr-un artist, intr-un orator, intr-un muncitor. De asemenea, sunteti capabili sa simtiti bunatatea, adevarul, frumusetea, desi nimeni nu vi le-a aratat vreodata. La fel si viata: nu stiti unde se afla salasul ei, nu ati vazut-o cu ochii, dar cu toate acestea sunteti absolut siguri ca traiti.


4. Putem considera batranetea ca fiind momentul in care contemplarea adevarurilor divine se realizeaza dintr-un punct de vedere si o perspectiva in general superioara tineretii. De aceea satisfactiile varstei a treia sunt mai complete decat cele ale tineretii. Desi corpul fizic devine mai lent in miscari, aveti acum posibilitatea sa meditati mult mai profund asupra lucrurilor spirituale.


5. Un om nu isi numara anii decat atunci cand nu mai are nimic de numarat. Insusirile veritabile precum credinta, profunzimea mintii, nu imbatranesc niciodata.


6. Sunteti tineri in masura in care va considerati tineri. Sunteti puternici in masura in care va considerati puternici. Cu ajutorul gandurilor va puteti modela caracterul si destinul.


7. Parul alb constituie un avantaj caci exprima de multe ori intelepciunea si experienta acumulate in decursul anilor.


8. Nici terapiile intensive si nici exercitiile fizice exagerate nu sunt cele care va mentin tineri, ci propria dumneavoastra atitudine mentala caci omul devine ceea ce gandeste.


9. Adevarata cauza a imbatranirii rezida in teama de neajunsurile batranetii. De ce va temeti mai mult, de aceea nu scapati.


10. Cand incetati sa mai sperati, cand viata inceteaza sa mai fie o surpriza pentru dumneavoastra, atunci sunteti deja batrani. Puteti recunoaste acest lucru atunci cand va iritati pentru orice si nu va place nimic in jur. Meditati mereu asupra adevarurilor divine si daruiti tuturor lumina si iubire - iata adevarata tinerete fara batranete.


11 Iesirea la pensie poate fi privita ca inceputul unei noi aventuri. Organizati-va timpul liber astfel incat sa faceti acum ceea ce nu v-ati permis niciodata, indeplinindu-va vechile dumneavoastra aspiratii. Invatati sa traiti plenar, din toata fiinta si din tot sufletul dumneavoastra.


12. Urmariti sa fiti constructorii, nu prizonierii societatii. Nu va ingropati talentele si ideile in perceptele si prejudecatile eronate ale celorlalti.


13. Secretul permanentei tinereti il veti gasi in iubire, fericire si in calmul launtric. Insusiti-va aceste calitati si veti ramane mereu tineri.


14. Multi filozofi, artisti, savanti sau scriitori au ajuns celebri abia la varsta senectutii.


15. Fructele pretioase ale batranetii sunt: bunatatea, credinta, umilinta, calmul si rabdarea. Bucurati-va de toate aceste virtuti spirituale.


16. Sunteti fiii Vietii infinite, sunteti copiii Eternului. Sunteti minunati, desavarsiti. Ganditi cu putere toate aceste lucruri si le veti intruchipa negresit in propria dumneavoastra fiinta!


extras din cartea... "Puterea extraordinara a subconstientului tau" de Joseph Murphy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu