vineri, 22 iunie 2012

Artele martiale si beneficiile lor

Vedem in fiecare zi la tv filme cu arte martiale. Violenta, lupte de strada, impuscaturi. Toate aceste ingrediente "condimenteaza" un film modern care are trecere in fata tinerei audiente. Dar ce nu se stie despre aceste arte martiale este ca ele nu sunt doar un stil de lupta ci si o modalitate de a te dezvolta individual si spiritual.
Artele martiale asiatice se bazeaza pe toate canalele energetice ale organismului uman. Prin stimularea acestor canale energetice, omul isi poate constientiza activ fortele latente din interiorul lui. Asa ca inainte de a fi o modalitate de lupta, aceste arte martiale sunt o modalitate foarte eficienta de a te dezvolta ca maestru spiritual. Adevarat ca multi luptatori care au dus aceste arte martiale catre limitele extreme au devenit mai apoi adevarati maestri spirituali. Prin simpla manipulare a energiilor din interior acestia au accesat si Intelepciunea Cosmica.
Ceea ce la noi inseamna Yoga, a fost dezvoltata de catre niste maestri in arte martiale. Si apoi a fost dezvoltata continuu.
Artele martiale nu inseamna doar miscari de atac si aparare ci inseamna si multa meditatie. Chiar foarte multa meditatie. Unii luptatori spuneau ca meditatia reprezinta 90% din antrenamentul zilnic. Si spuneau ca fara o meditatie continua nu poti ajunge un luptator adevarat.
Prin meditatie, luptatorii isi dezvoltau toate simturile dincolo de ceea ce poate percepe un om obisnuit. Pe langa asta, acestia debordau de sanatate si vitalitate. Nu aveau nevoie de cafele sau energizante pentru a fi in forma permanent si nici chiar de mult somn. Unii dintre maestri ajungeau sa nu doarma deloc. Asta deoarece in marea majoritate a timpului erau in meditatie profunda. Iar somnul este o modalitate naturala de meditatie care este facuta inconstient.
Acesti maestri ajungeau la varste incredibile. De multe ori puteau numara cateva sute de ani chiar. Sunt cazuri de maestri foarte varstnici care au ajuns si in presa zilelor noastre.
Asa ca artele martiale pot fi o modalitate extraordinara de a va dezvolta. Asa ca nu ezitati in a le practica. Trebuie doar sa va gasiti un bun maestru, si sa va dati toata silinta, pentru ca restul va veni de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu