vineri, 15 iunie 2012

Evolutie sau creatie?

Oare ce s-a intamplat la inceput? Ne-a creat Dumnezeu din lut dupa chipul si asemanarea Sa? Sau am evoluat din maimuta? Aceste intrebari ne framanta pe noi toti... de la simplul om de rand pana la cercetatori. Dar oare pana la urma ce s-a intamplat? Acum nu zic ca am fost conteporan cu Creatia sau cu momentele de cotitura ale evolutiei dar pot sa imi dau putin cu parerea avand in vedere particularitatile realitatii de zi cu zi.
Sa incepem cu realitatea... realitatea este de fapt o desfasurare de energie dispusa pe un anumit spectru de frecventa. Deci ceea ce percepem noi ca realitate in fapt sunt doar unde energetice in continua miscare. Ce se intampla de fapt cu aceste unde energetice... sa perfectioneaza continuu.... adica evolueaza. Acum nu spun ca rezultatul e ca noi suntem rodul neaparat al evolutiei... spun ca lucrurile nu sunt exact asa cum ni se spune la scoala sau la tv.
Terra este o matrice vibrationala, adica un vortex. Un vortex care se manifesta pe o frecventa pe care noi o numim realitate. Ea se schimba permanent in timp. Perioada in care traim este o perioada in maxima schimbare. Au mai fost asemenea perioade in care Terra si entitatile care salasluiesc pe ea au trecut prin mari schimbari. Aceste schimbari au venit urmate, de multe ori, de dezastre, la fel cum sunt si in prezent. Schimbarile au produs modificari ale organismelor de pe Terra. Care in timp ori au disparut, ori si-au modificat substantial structura. Prin modificarile pe care aceste entitati le-au suferit, practic ele s-au adaptat la mediul inconjurator. Celebrul Darwin a descoperit acest lucru si si-a construit o teorie legata de aceste modificari pe care aceste entitati le-au suferit si pe care le sufera si in prezent fiindca Terra este permanant in schimbare.... nimic nu ramane la fel. Imediat aceasta noua teorie elaborata de Darwin a intrat in conflict cu ideea de Creatie prezenta in Biblie. Dar ideea de Creatie prezenta in Biblie este de fapt o poveste plina de simboluri cu caracter stiintific menita a explica pe intelesul acelor oameni din trecut modul cum au ajuns ei sa locuiasca pe Pamant. Aceasta poveste a fost la inceput pastrata oral ca mai apoi sa fie scrisa. Realitatea la sigur nu a fost precum ne spune Biblia ... sa nu uitam ca Biblia a fost scrisa si rescrisa de oameni si modificata ori de cate ori au dorit cei care au avut acces la manuscrise si la informatii. Pe langa faptul ca a fost modificata au fost si erori la traducere... fiindca limbile in care a fost scrisa nu se mai vorbesc in prezent, iar anumite cuvinte nu isi au intelesul in nici-una dintre limbile din prezent. Asa ca o mare parte din intelesul acelei povesti a fost modificat substantial in timp.
Dar o creatie a fost.... Universul a creat totul... deci ne-a creat si pe noi, evident printr-un sir de modificari succesive. Pur si simplu aceste modificari numite evolutie reprezinta un miracol si dovedeste ca ceea ce vedem in jurul nostru este manopera unei Superinteligente care se afla mai presus de intelegerea noastra.
Acum problema noastra cea mai spinoasa este ... ne tragem din maimuta? Conform ultimelor studii s-ar parea ca da si nu. S-ar parea ca da, deoarece maimutele au peste 90% din genele noastre si par sa se apropie ca si comportament de noi. Nu... din cauza ca o specie pare incapabila sa se transforme in timp in alta specie.
Totusi aceasta evolutie ne arata ca o specie se modifica... sau mai degraba se imbunatateste dar nu se transforma in alta specie. Acum poate nu stim exact asta... vom vedea pe viitor. Dar daca ne-am trage din maimute nu vad unde ar fi problema. Asta deoarece animalele sunt niste entitati care se afla pe un nivel evolutiv diferit de noi dar sunt interconectate energetic cu noi. Sunt una si aceleasi cu noi. Care ar fi problema daca ne-am fi intersectat si in drumul nostru evolutiv cu ele. Problema este ca noi oamenii ne consideram superiori animalelor. Ceea ce este o tampenie. Nu le suntem superiori cu nimic... animalele sunt doar alte tipuri de organisme si entitati. Care si ele la fel ca noi se afla pe un drum evolutiv... spre perfectionare. Nu sunt cu nimic mai prejos decat noi, iar noi nu avem dreptul de a ne folosi de ele intr-un mod atat de injositor precum o facem in ziua de azi.
Tot ce inseamna viata pe acest Pamant inseamna schimbare sau EVOLUTIE CREATOARE. Nici-un organism nu este mai presus sau mai prejos decat celalate... ci doar sunt entitati aflate la diferite stadii de evolutie.
Noi acum ne consideram a fi la nivelul maxim de evolutie.... gresit. Nu vom fi niciodata la nivelul maxim de evolutie. Schimbarea sau evolutia este permanenta. De fapt acum suntem la inceputul evolutiei spirituale. Daca pana acum scopul a fost sa devenim niste entitati din ce in ce mai adaptate la mediul inconjurator, acum ideea e sa ne modificam aptitudinile spirituale. Daca nu vom reusi sa evoluam spiritual... vom disparea de pe aceasta planeta. Asta deoarece aceasta planeta isi modifica frecventa energetica permanent iar noi trebuie sa tinem pasul cu ea. De asta este nevoie sa evoluam in continuare, dar de data asta spiritual. De acum realitatea trece la un alt nivel... iar noi trebuie sa o urma. Vom face asta? Parerea mea este ca da.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu