joi, 5 iulie 2012

Crede... dar cerceteaza

Desi probabil ati auzit inversul acestei fraze, totusi e bine sa cercetam. Asta pentru ca e bine sa cunoastem. Trebuie sa fim constienti de noi, de puterea noastra si de natura noastra. Si cum putem fi constienti de asta daca nu cercetam? Trebuie sa avem cunostinte cat mai vaste despre realitatea din care facem parte, despre oameni, despre istorie, despre geografie, despre religie si legatura ei cu miturile vechi, despre natura divinului. Expresia "crede si nu cerceta" este de fapt o interzicere la cunoastere si o adormire a constiintei noastre. Nu zic ca e bine sa ne indoim de totul sau de toate, dar trebuie sa fim inteligenti si sa fim sceptici atunci cand trebuie.
Noi trebuie sa stim totul despre noi si sa nu ne bazam pe scrieri asa-zise sfinte care au fost scrise avand la baza mituri false si istorii inventate.
Nu trebuie sa credeti decat in voi si in forta voastra infinita, restul sunt doar opinii si povesti. Nimic nu reprezinta adevar absolut in aceasta realitate.... totul este relativ. Cautati adevarul in voi, dar in acelasi timp cercetati si opiniile altora. Veti avea numai de castigat. Asa ca... ia si crede dar ia si cerceteaza. Nu te teme, nu te va pedepsi nimeni pentru asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu