joi, 19 iulie 2012

Fuziunea la rece, sau modalitatea cea mai eficienta de a contabiliza energia libera

Traim intr-o era capitalista in care elita doreste ca orice bogatie naturala sa aiba un pret. Nu vor ca noi oamenii sa beneficiem de nimic gratuit. De fapt prin munca si prin platirea oricarui lucru, cei din elita ne pot controla cel mai eficient. Astfel, prin capitalism ei ne dau impresia de libertate.
Consumul de energie este cel mai eficient mod de a manipula pietele externe cat si fiecare stat in parte. Toti avem nevoie de curent, de gaz, de benzina. Viata noastra in societatea moderna presupune consum masiv de energie. Energie care se presupune a fi pe final "de cariera".
Acum 80 de ani in urma un om de stiinta pe nume Nikola Tesla inventa un dispozitiv de captare a energiei care ne inconjoara. Aceasta energie avea sa fie distribuita gratuit tuturor oamenilor de pe pamant printr-un sistem de antene amplasate in toate colturile Pamantului. Dar acest proiect grandios nu a fost sustinut de elita. Asta deoarece acest tip de energie nu putea fi contorizat si nu putea fi folosit in manipularea colectiva. Asa ca s-a mers in continuare pe consumul de combustibili fosili, ceea ce a adus la poluarea masiva a mediului inconjurator.
Consumul continuu de combustibili fosili, care se desfasoara si in ziua de azi, a dus la o dezvoltare tehnologica inferioara in timp (asta desi se crede ca in aceasta epoca, omenirea s-a dezvoltat extraordinar de mult). Totusi, daca s-ar fi folosit energia libera, dezvoltarea ar fi fost mult mai ampla si mult mai egal distribuita pe Pamant.
Aceasta tehnologie este greu sa fie tinuta in frau. Iar in ziua de azi se vorbeste tot mai des despre energia libera. Asa ca celor de la putere le-au venit o idee stralucita de a contabiliza energia gratuita. Aceasta idee se numeste FUZIUNEA LA RECE.
Fuziunea la rece poate produce o cantitate inepuizabila si curata de energie, dar care va putea fi contorizata si vanduta la fel cum se vinde in prezent curentul electric sau gazul. Pentru producerea acestei energii este nevoie de investitii masive care vor trebui acoperite in anii urmatori. Deci aceasta energie va fi scumpa, daca nu chiar foarte scumpa.
Aceste investitii sunt intr-o continua crestere si sunt sustinute de toate marile companii, constiente de faptul ca nu pot merge mai departe cu consumul combustibilor fosili. Curios va fi ce se va intampla dupa ce va trece si aceasta tehnologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu