joi, 26 iulie 2012

Guava... gustul dulce acrisor al sanatatii

Desi este prezent de ceva timp in magazinele din Romania, Guava nu se gaseste prea des in meniurile romanilor. Pacat... asta din cauza ca acest fruct este o minunatie pentru sanatate.
Guava este un fruct care, desi este de provenienta africana, este cultivat cu precadere in America de Sud. Gustul sau dulce-acrisor are rolul de a impresiona papilele gustative ale oricui il incearca. Pe langa gust acest fruct prezinta un continut bogat de vitamina C, ce stimuleaza sinteza colagenului. Un fruct contine de 5 ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata de nutritionisti (fructele verzi ajunse la maturitate contin maximum de vitamina C).
Guavele au un continut foarte bogat de fibre solubile, de acid nicotinic, fosfor si calciu.  Prin continutul sau, acest fruct este o binecuvantare pentru inimile noastre, iar persoanele care consuma constant acest fruct au un risc de a se imbolnavi de cancer mult mai scazut. Sucul acestui fruct reactioneaza ca un tonic asupra sistemului imunitar, iar in acelasi timp reduce colesterolul si combate constipatia.
Si in final, acest fruct poate aduce beneficii si asupra tenului si pielii.. Asta deoarece acest fruct are un puternic afect antibacterian si ajuta la pastrarea unui aspect suplu si elastic al pielii.

100 grame de guave contin: 68 de calorii, 2,6 g proteine, 1 lipida, 14,3 g carbohidrati si 5,4 g fribre vegetale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu