luni, 30 iulie 2012

Mass media si teoriile despre Sfarsitul Lumii

 Zi de zi vedem in ziare sau la tv tot felul de stiri din ce in ce mai apocaliptice. Ba ca ne paste un nou razboi  mondial, ba ca sfarsitul lumii va veni pe 21.12.2012, ba ca vor veni dezastre in lant din cauza exploziilor solare, ba ca vre-un virus ne va omora pe toti, ba ca peste un an sau doi economia va exploda si vom muri cu totii de foame, ba ca vre-un asteroid ne va veni de hac la toti, ba ca vor veni extraterestrii si ne vor lichida in cautare de planete noi.
Toate acest stiri au rolul de a baga panica in noi sau de a testa reactia noastra in fata acestor eventuale pericole. In nestiinta de cauza participam la un experiment. La un experimanet global care are ca subiecti insusi omenirea.
Cineva ne testeaza si doreste sa vada cum reactionam in anumite situatii. Asemnea experimente s-au mai facut in istorie. S-au facut in timpul razboaielor mondiale, dar si in timp de pace. In timpul razboaielor mondiale s-a testat reactia oamenilor la pericol. Unele bombardamente duse de aliati au avut drept tinta populatia, de multe ori chiar neglijand zonele militarizate.
Acum, in timp de pace, baietii destepti au un alt mod de a ne testa. Ne testeaza prin tot felul de stiri paranoice.
Ce e mai rau in asta este ca foarte multi oameni reactioneaza la aceste stiri, intrand si ei in joc (in necunostinta de cauza) prin amplificarea acestor zvonuri apocaliptice.
Acum nu stiu exact care este rolul acestor experimente, dar ma gandesc ca ceva pozitiv nu este in aceasta treaba murdara.
Stim cu totii ca pe 21.12.20012 nu se va intampla nimic dezastruos, sau ca razboaiele mondiale nu incep batand din palme, dar tot ne intra ceva negativ in cap vazand aceste stiri si filme.
De vina suntem tot noi ca bagam in seama aceste stiri sau filme si ca ne lasam educati de televizor sau internet. Trebuie sa incercam cat mai mult cu putinta sa trecem peste aceste stiri si sa nu le bagam in seama. Bagandu-le in seama ne vom gandi le ele, iar dupa cum stiti.... gandurile construiesc realitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu