miercuri, 4 iulie 2012

S-a descoperit bossonul Higgs!!!...

Adevarat, cel putin asa spun fizicienii de la CERN. De fapt ce e cu acest experiment. In Elvetia a fost construit un accelerator foarte mare de particule. De fapt e cel mai mare din lume. La aceasta constructie au colaborat mai multe tari, cu bani sau cu specialisti, printre care si Romania. Acest accelerator de particule are ca scop sa invarta niste molecule cu o viteza apropiata de cea a vitezei luminii ca mai apoi sa le ciocneasca. Prin ciocnire, acesti fizicieni urmau sa vada o bucatica din Creatie (conform stiintei la inceput a fost Bing-Bang-ul... adica o molecula a explodat si a format tot ceea ce cunoastem noi ca Univers). Pe langa bucatica de Creatie, fizicienii mai sperau sa vada si bossonul Higgs, denumit si ca Particula lui Dumnezeu. Aceasta particula, cica ar sta la baza fiecari bucati de materie si in acelasi timp este si cea mai mica particula din Univers pe care fizicienii spera sa o gaseasca.
Ce e nepotriv in acest experiment este ca totul este subiectiv. Totul se bazeaza pe niste teorii deja gandite care in timp nu prea au suferit modificari. Iar noi stim ca nu exista adevar absolut in aceasta realitate si ca totul este relativ. Daca mai pui ca si subiectivismul este parte a acestui proiect, atunci acest experiment nu prea valoreaza prea mult pentru stiinta. De ce spun asta?
Spun asta deoarece atunci cand iti doresti ceva cu ardoare si iti dai tot interesul, il vei obtine. Dar tot ce obtii este de fapt iluzie. Totul este iluzie in aceasta realitate. Adevarul absolut este in afara acestei realitati. Asa ca daca vrei sa obtii un rezultat obiectiv intr-un experiment trebuie sa ai grija sa fii obiectiv, iar gandurile tale trebuie sa se apropie de cota zero.... adica calm total si iesirea totala din sfera gandurilor. Gandurile sunt conexiunile cu aceasta realitate, exact cum imaginile de pe ecran sunt conexiunile cu baza de date din calculator. Ca sa vezi dincolo de calculator trebuie sa inchizi conexiunile.
Atata timp cat aceste experimente sunt subiective nu prea au valoare. Fiindca fizicienii au acum ceea ce si-au dorit. Adica sa descopere bossonul Higgs. Evident ca peste mai mult timp vor mai veni teorii care vor da peste cap aceasta teorie si vor aduce in prim plan alte particule mai mici.
Asa ca totul este relativ. Ce fac baietii astia de la CERN e o joaca cu foarte multi bani risipiti. Bani care ar fi ajutat foarte mult in combaterea saraciei din lume.
Nu zic ca nu vor mai reusi sa descopere si ceva important. Vor descoperi, fara dubiu. Dar aceste descoperiri importante puteau fi facute si fara risipa asta de bani.
Adevarat e ca fizica cuantica a facut descoperiri care certifica multe dintre adevarurile ce au insotit marii maestrii spirituali din istoria intrega. Dar daca ar avea mai multa incredere in partea lor spirituala si nu s-ar baza atat de mult pe partea mecanica a acestei lumi atunci descoperirile ar fi fost mult mai mari si costurile mult mai mici... poate chiar nule.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu