duminică, 8 iulie 2012

Vestigiul tehnologic antic de langa Antikythera

Acest vestigiu a fost recuperat in anii 1900 - 1901dintr-o epava de langa insula Antikythera. Gradul de complexitate al acestui mecanism este comparabil cu cel al unui ceas de prin secolul al XIX- lea, ceea ce i-a uimit pe cercetatori. Ultimele estimari arata ca acest mecanism ar fi fost construit in perioada 150 - 100 i. Hr.. Dar daca este sa ne luam dupa ceea ce ne spun unii arheologi si oameni de stiinta, in acea perioada oamenii nu aveau cum sa construiasca niste mecanisme atat de  complexe deoarece, se presupune ca oamenii inca erau primitivi din punctul de vedere al tehnologiei. Asa ca acest vestigiu este un adevarat mister si da peste cap cam toate teoriile expuse de arheologi si alti cercetatori.
Se presupune ca acest mecanism a fost construit avand la baza teoriile astronomice si matematice dezvoltate de catre astronomii greci. La expunerea cu raze x s-a descoperit ca acest vestigiu este un mecanism foarte complex, alcatuit din roti dintate fabricate din aliaje de metal. Cercetatorii care l-au studiat au ajuns la concluzia ca acest mecanism este de fapt un computer foarte avansat care era folosit in navigatia marina si pe baza caruia se putea determina pozitia pe harta in functie de stele. Dar mai putea fi si un dispozitiv astrologic, cu care, in functie de data nasterii, se determina zodia si se puteau face predictii in functie de alinierea planetelor.
Aceasta descoperire ne arata ca omenirea a dispus intotdeauna de niste informatii destul de vaste incat sa construiasca mecanisme foarte avansate care sa o ajute sa evolueze. Dar acest mecanism nu a ajutat la evolutia tehnologica a omenirii, cum nici descoperirile si inventiile lui Nikola Tesla nu au ajutat. Asta prin simplul fapt ca intotdeauna s-a ascuns cam tot ce putea fi benefic pentru omenire, tinand astfel omenirea in intuneric timp de cateva milenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu