luni, 27 august 2012

Aparitii OZN de la inceputurile istoriei - Extraterestrii si intraterestriiNave olandeze si un OZN

Contrar credintelor populare, fenomenul OZN este mult mai vechi. Oamenii au observat OZN-uri si au avut contacte cu extraterestrii inca din preistorie, perpetuate apoi in antichitate, evul mediu si pana in prezent. În lipsa aparatelor de fotografiat, imaginile acestor intalniri s-au pastrat sub forma de gravuri, picturi sau basoreliefuri. Totusi, aceste marturii istorice nu pun doar problema extraterestrilor, ci si a intraterestrilor.

La inceput... n-a fost Roswell!

Cazul Roswell este probabil cel mai cunoscut inci­dent legat de extraterestri si navele acestora. În vara anului 1947, un obiect neidentificat s-a prabusit pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, in apropiere de Roswell, New Mexico. Acest incident a starnit nu­me­roase controverse. Reprezentantii fortelor armate ale Statelor Unite sustin ca ceea ce s-a gasit la Roswell au fost doar bucati dintr-un balon de supraveghere aeriana, pus pe seama proiectului Mogul, un proiect experi­mental care avea ca scop identificarea de la distanta a undelor sonore generate de testele atomice sovietice, folosind niste baloane care zburau la altitudini mari, dotate cu microfoane speciale. Sustinatorii teoriilor ufologice considera insa ca aceasta explicatie a fost doar o musamalizare pentru ceea ce s-a gasit cu ade­varat, anume, resturile unei nave extraterestre, prabusita impreuna cu pilotul ei la Roswell. Adevarat sau nu, multe persoane traiesc cu im­presia eronata ca acesta a fost primul incident din istorie de acest gen si ca acest Roswell a fost punctul de incepere a con­tactelor cu OZN-urile si ex­traterestrii.
În anul 1934, ziarul a­me­rican "Los Angeles Times” publica un arti­col despre un in­giner geo­log ca­re sus­ti­nea ca a desco­perit re­teaua u­nui la­birint aflat in sub­teranele din Los Angeles, ca­re ducea spre un oras ascuns sub pamant, ce fusese construit de o ci­vilizatie avansata, de oameni rep­tilieni, cu aproximativ 5.000 de ani in urma, pentru a fi feriti de catastrofele naturale de la suprafata. Scri­itorul britanic David Icke a sustinut mereu teoria exis­tentei unor fiinte reptiliene extra­te­res­tre, venite din sis­te­mul stelar Alpha Draconis, care si-au construit baze subterane ascunse pe Terra, in spe­ranta de a obtine, in timp, dominatia planetei. Dar la­sand la o parte aceste teorii poate prea in­draznete, cert este ca, inca din pre­istorie, oa­menii au putut ob­serva OZN-uri pe cer si au avut con­tacte cu pa­sa­gerii acestora, nu­meroasele do­cumente, texte vechi, picturi si gra­vuri facand dovada acestui fapt.

Pamantul gol

În anul 1864, in cartea sa "Ca­latorie spre centrul pa­man­tului”, Jules Verne aduce in prim plan ideea unui pamant gol, care ascunde in interiorul sau o lume aparte, necunoscuta pentru cei care vietuiesc la supra­fata. Pro­ble­matica unor astfel de ipoteze a fost ridicata si de comunitatea sti­intifica. Desi, cu tehno­logia exis­tenta, o astfel de calatorie spre centrul planetei nu era posibila, cercetatorii au enuntat doua po­sibilitati legate de ideea paman­tului gol: fie in centru se gaseste un nucleu fierbinte de lava, fie interiorul planetei as­cunde o lume aparte. Pana in prezent, cea mai adanca ga­ura sapata in pamant a fost "Kola Superdeep Bore­hole”, de 12 km adancime, din Rusia.
În urma aces­tor sa­paturi, au fost descoperite anumite anomalii geo­logice, cum ar fi temperaturile de peste 180 de grade Celsius, care nu au mai permis continuarea sa­paturilor. Acest eveniment a dus si la aparitia unei le­gende urba­ne, care sustinea ca un aparat de inregistrat a fost legat si apoi coborat in aceasta gaura, de unde ar fi inregistrat niste tipete in­gro­zitoare, care duceau cu gandul la tipetele sufletelor chinuite din Iad. În final, s-a dovedit ca totul fu­sese doar o farsa elaborata.
Teoria Pamantului gol sus­tine ca planeta ascunde in in­terior un spatiu cu o su­pra­fata considerabila. În istorie, numeroase traditii si religii vor­besc despre locatii sub­te­rane secrete, ascunse de cu­rio­zitatea celor de la su­pra­fata pamantului. În Tibet, se vor­beste despre orasul Sham­balla, localizat in interiorul pamantului. Budistii vorbesc despre Agartha sau Agarthi, un regat aflat exact in centrul Pamantului, despre care se spune ca ar fi locuit de de­moni, ashura. Dacii credeau si ei ca, pornind de sub muntii Bucegi, se intinde un la­birint subteran, in care se retrasese zeul Zalmoxis. Mi­to­logia celtica vorbeste despre Cruachan, supra­numita "Poarta spre Iad a Ir­lan­dei”, o pestera prin care ieseau din subteran tot felul de creaturi ciudate. Tot in Irlanda se spune ca sub tinutul Down ar exista un sis­tem de tu­nele sub­terane care duc spre lo­cul unde s-au ada­postit Tuatha de Da­naan, primii locuitori ai Irlandei. Triburile Angami Naga din In­dia sustin ca stramosii lor ar fi venit dintr-
un tinut sub­te­ran, teorie existenta la nu­­me­roase triburi, nu doar a ce­lor din India.
În perioada nazista, So­cie­tatea Thule a studiat mi­turile care vorbesc despre dru­muri spre interiorul Pa­mantului. Se spune ca Hitler ar fi dat ordin sa se studieze o astfel de des­chidere in pa­mant situata in An­­tarcti­ca. Mai tarziu, in tim­pul pro­ce­selor de la Nü­ren­berg, ami­ralul Dönitz vorbea des­pre "o fortificatie invizi­bila in miezul ghetii eterne” cons­truita pentru Führer. În anul 2011, Horatio Valens si Paul Veneti au prezentat o serie de harti vechi ale regi­unii Arctice si a Polului Nord, care aratau un canion urias in centrul Polului Nord prin care raurile care curgeau spre acea zona se scurgeau printr-un gol in pamant.

Zeii din ceruri

În majoritatea religiilor de pe glob, zeii si alte fiinte mitologice vin din ceruri. În Biblie, in "Vechiul Testa­ment”, apar numeroase rela­tari despre vizite ale inge­ri­lor pe Pamant. Aceste cobo­rari din ceruri sunt insotite de fum si zgomote puternice. În cartea lui Ezechiel, au­to­rul povesteste cum a fost martorul coborarii unor fi­in­te ceresti, la bordul unei nave zburatoare. Era im­bra­­cata in haine stralucitoare, stand in interiorul unei ma­sinarii similare cu obiectele zburatoare asa cum ni le reprezentam astazi. Conform lui Erich von Däniken, autorul cartii "Carele Zeilor? Misterele neelucidate ale trecutului”, descrierea acestei aparitii seamana mai mult cu intalnirile cu extraterestrii decat cu o relatare care tine de domeniul supranaturalului. Numeroase gra­vuri au reprezentat aceasta scena si, aproape toate, includ schite ale unor masinarii sau aparate de zbor. Pana si Josef Blumrich, inginer la NASA, a declarat ca s-a inspirat din descrierea lui Ezechiel pentru masina­rii­le pe care le-a
construit.
Numeroase teorii sustin ca fiinte extraterestre cu o tehnologie mult superioara celei detinute de oameni au venit pe Pamant cu mult timp in urma si au influentat in mod radical dezvoltarea civilizatiei umane. Acestia sunt "extraterestrii antici” sau "astronautii antici”, care apar reprezentati in numeroase picturi murale, gravuri si tablouri din preistorie si pana in prezent. În urma contactului cu aceste fiinte, oamenii primitivi au inteles in mod gresit tehnologia lor ca pe o dovada a statutului lor divin. Astfel, primii zei au fost asociati cu acesti vi­zi­tatori din ceruri. Numeroase opere de arta ii prezinta cu navele lor in diferite ipostaze. În tabloul intitulat "Botez”, al lui Aert de Gelder, apare o nava extra­terestra, din care se teleporteaza printre oameni o fiinta cu infatisare umana. Printre basoreliefurile prezente pe monumentele egiptene exista numeroase reprezen­tari de OZN-uri, fiinte extraterestre si aparate apar­ti­nand unei tehnologii foarte avansate pentru acea pe­rioada (inclusiv
aparate de iluminat).
Printre bisericile ai caror pereti sunt impodobiti cu ima­gini care prezinta OZN-uri si tehnologie extra­te­­restra se numara si biserica Svetitskhoveli (cu o ima­gine a crucificarii din secolul XVII), manastirea Det­jani din Kosovo, biserica San Lorenzo (cu pictura "Glo­ri­ficarea Euharistiei”), catedrala Notre Dame din Pa­ris (cu o tapiterie din anul 1330), biserica Santa Ma­ria Maggiore (cu pictura "Miracolul zapezii” de Ma­solino da Panicale) si multe altele. În anul 1697, aparea la Hamburg o gravura care prezenta doua OZN-uri apa­rute deasupra orasului, in timp ce o gravura din 1660 prezinta un OZN aparut deasupra unor nave olandeze, care navigau pe mare. Alte gravuri prezinta OZN-uri in forma de tigara sau de car. Astfel, devine clar ca apa­ritiile de OZN-uri nu au inceput odata cu cazul Ros­well, ci ele sunt un fenomen intalnit inca din stra­vechime.

Fiintele din apa

Totusi, extraterestrii nu sunt singurele fiinte pre­zente in sursele antice si medievale. Acestea vorbesc si de in­tra­terestri, care locuiesc fie sub pamant, fie in adancul apelor. Ipoteza poate fi plauzibila, ti­nand cont de faptul ca Terra este mai mult acoperita de su­prafete cu apa decat de pamant si, din toata suprafata planetei care este acoperita de ape, doar o parte extrem de mica a fost cercetata de ca­tre om. Acest lucru se da­toreaza limi­tarilor teh­nologice, care nu per­mit realizarea cer­ce­tarilor subacvatice in zonele foarte a­danci, din cauza ni­ve­lului presiunii.
Totusi, a fost dovedit ca di­ferite for­me de viata subac­va­tice exista chiar si la mare adan­cime, unde tem­pe­ratura este foar­te sca­zuta si lumina nu pa­trunde aproape de­loc.
Plinius a con­sem­nat in enci­clo­pedia sa relatari despre diferite tipuri de fiinte care traiau in apa si ieseau din cand in cand la suprafata, luand contact cu oamenii. Prima editie a lucrarii lui Plinius, "Naturalis Historiae”, a fost publicata in latina de catre Johannes de Spira, in anul 1469, la Venetia. În anul 1582, Sigmund Fe­yerabend republica lucrarea, cu gravuri realizate de unul dintre cei mai interzisi gravori ai epocii, cunoscut sub pseudonimul de Jost Amman. Lucrarea vorbeste despre niste fiinte care traiau sub apa si care posedau o tehnologie mai avansata decat cea a oamenilor. Aceste intamplari consemnate vin de la martori oculari care au avut san­sa sa vada astfel de fiinte. O astfel de mar­turie vorbeste despre niste fiinte ase­manatoare unor dragoni de apa, descrisi de ma­rinarii care i-au va­zut iesind din "orase plutitoare”.

Paznic al fiintelor submarine

O alta fiinta descrisa in "Naturalis Histo­riae” este "Vi­tulus Marinus”, un fel de caine care are rol de gardian, menirea lui fiind sa pazeasca fiintele care ieseau din orasele subacvatice. Tot un paznic era si dragonul din "muntele de otel”, expresie folosita de oamenii din acele vremuri pentru a defini navele de metal in care calatoreau fiintele subacvatice.
În ceea ce priveste fiintele subacvatice, lucrarea descrie sirene si sireni, in unele cazuri chiar cu doua cozi, care traiesc in orase aflate in adancuri. Aceste fiinte vorbesc multe limbi si calatoresc in nave plu­titoare pline cu apa in interior. Unele nave au forma unor munti de fier, in timp ce altele seamana cu niste roti. De asemenea, textul descrie un submarin metalic in forma de monstru marin si contine o gravura in care un cercetator schiteaza o nava spatiala care foloseste ca principiu de zbor fuziunea la rece. Pe langa descrie­rile acestor intraterestri, care locuiesc in orase din adancuri, Plinius consemneaza in lucrarea sa si o legenda care descrie o intalnire de gradul trei.

Extraterestrii ca oameni

Conform legendei consemnate de Plinius, o zeita vine din ceruri la bordul unui car metalic cu foc. Aceas­ta are forma umana si este foarte frumoasa. Ea se indragosteste de Vair, un print din acele locuri. Cei doi obisnuiau sa se intalneasca ori in castelul lui Vair, ori pe nava ei, pana in ziua in care zeita trebuia sa plece. Daca pleca, ea nu se mai putea intoarce decat peste cateva mii de ani, timp in care el ar fi murit, asa ca ii pro­pune lui Vair sa o insoteasca in lumea ei. Acesta se gandeste ca nu isi poate lasa regatul si ii re­fuza propunerea. Înfuriata, ze­i­ta il raneste grav pe Vair, dupa care pleaca. Vair ramane cu raz­boinicii lui loiali care ii ingrijesc ranile. El va su­pravietui, doar ca in­ne­buneste si, spre batranete, incepe sa picteze imagini cu apa­ratura va­zuta pe nava zeitei, reprezentata ulterior in gravura lui Jost Amman, care schiteaza aparatul de zbor bazat pe prin­ci­piul fuziunii la rece.
Legenda prezentata de Pli­nius in "Naturalis His­toriae” ofe­­ra un detaliu foarte intere­sant. Zeita venita din ceruri avea un aspect perfect uman. Astfel, se contureaza ipoteza "co­loniei peniten­cia­re”, care sustine ca extra­te­restrii fac parte tot din rasa umana, doar ca o parte dintre ei au fost pe­depsiti pentru o ofen­sa foarte grava, motiv pentru care au fost exilati pe Pamant. Aici, ei si-au continuat vietile si s-au inmultit, doar ca, odata cu tre­cerea timpului si cu nu­me­roasele cataclisme care au lovit Terra, cunostintele lor initiale s-au pierdut.

OZN-ul de la manastirea Detjani - Kosovo

Asa s-ar fi explicat existenta unor civili­zatii foarte avan­sate pe Pamant in tre­cut, cum era ci­vilizatia continentului pier­dut Atlantida. În plus, cercetarile actuale au do­vedit ca 70% din ADN-ul uman este alcatuit din segmente care nu apartin nici unei alte specii existente pe Terra. Deci, nici vorba de evolutie!
O alta posibila explicatie o constituie contactele cu o civilizatie extraterestra mai avansata, care a dezvaluit oamenilor cunostinte ce le-ar fi putut fi de folos, ca in cazul egiptenilor. Chiar exista ipoteze care sustin ca faraonii egipteni erau zei veniti din ceruri, teorii sustinute si de descoperirile arheologice din diferite zone, unde au fost gasite mumii cu o forma a capului foarte diferita de cea a contemporanilor lor, cu craniul alungit si cu creierul foarte dezvoltat. Un alt exemplu il constituie liniile de la Nazca, acele structuri geo­metrice de pe sol, vizibile doar din aer, care prezinta coordonate exacte din sistemul solar, despre care se crede ca au fost construite ca un aerodrom pentru navele extraterestre. Totusi, toate acestea sunt numai cateva dintre numeroasele ipoteze, teorii si exemple, care constituie un repertoriu vast, ce se imbogateste in mod constant.

As
preluat din... www.esoterism.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu