luni, 20 august 2012

Cuba.... tara uitata de toti

Cand spunem Cuba, spunem comunism, tiranie, dictatura, saracie. Dar un cuvant lipseste din aceasta caracterizare. Un cuvant care caracterizeaza aceasta tara cel mai bine. Acest cuvant este... INDEPENDENTA.
Cuba este o tara total independenta. Adevarat e ca la inceput, Cuba a fost perceputa ca o tara comunista. Dar comunismul ei nu era ca si comunismul de la noi din tara. Multi au spus ca este un tip de comunism bland.
Dar in timp multa lume s-a convins ca aceasta tara este departe de ceea ce se spune despre ea. Cuba este o tara, care in timp, a scapat de controlul marilor trusturi economice.
Aceasta tara a trait periculos in drumul ei catre independenta. A "jucat" de partea tarilor comuniste care mai apoi au abandonat-o. Dupa acel abandon, Cuba a trecut printr-o perioada critica. SUA i-a blocat accesul catre tarile principale de comert, iar Cuba a fost nevoita sa se descurce cum a stiut ea mai bine. Fara petrol, exporturi si posibilitatea de a importa, Cuba a resimtit din plin furia corporatiilor internationale.
Dar timpul a schimbat soarta acestei tari. In timp cubanezii si-au schimbat modul de viata total, s-au reorganizat si au reusit sa treaca de acea perioada neagra din istorie.
Odata cu eliminarea combustibililor fosili din economie, s-au eliminat si chimicalele din agricultura. Cuba fiind o tara in care e-urile sau alimentele pline de chimicale sunt niste amintiri (acolo chiar se mananca sanatos). Bineinteles ca aceasta tara nu este extraordinar de prospera, dar este o tara imuna la orice criza, care s-a dezvoltat prin ea insisi si care continua sa se dezvolte dar pe o cale "sanatoasa". Cuba este dovada ca putem renunta la combustibilii fosili si ca putem trai in armonie cu natura (fara "ajutorul" corporatiilor financiare).
Desi conducatorii acestei tari au fost numiti drept dictatori, nimeni, totusi, nu ia in calcul faptul ca toate criticile aduse la adresa acestor tari gen Cuba, Venezuela, Iran sau Bolivia (adversare declarate ale marilor corporatii financiare) sunt de fapt extrem de subiective si departe de adevar.
Toti cei care au calatorit in Cuba si au trait acolo ceva timp, spun o cu totul alta versiune a realitatii. Iar realitatea nu este cea prezentata la televizor ci cea care se traieste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu