miercuri, 22 august 2012

Enigma pietrelor gravate de la Ica

"Nu suntem pregatiti pentru astfel de secrete", aceasta afirmatie apartine celebrului savant Javier Cabrera. Acesta a amenajat muzeul pietrelor de la Ica, cu sprijinul unui mecena brazilian.
Muzeul Pietrelor adaposteste una din cele mai uluitoare dovezi ale unei cuvilizatii precolumbiene pe care multi savanti prefera sa nu o comenteze sau doar sa afirme ca este doar o colectie de falsuri.
Pietrele de la Ica sunt o colectie uimitoare de peste 10.000 de pietre care au fost gravate cu mii si mii de desene. Printre aceste desene se numara oameni care calaresc niste dinozauri, oameni care coborau din cer cu niste aparate foarte ciudate, sau un pterodactyl, oameni gigantici care se foloseau de dinozauri ca de niste animale domestice, oameni cu patru degete si cu ochi mai mari, un astronaut, oameni ce se pregatesc sa omoare, oameni devorati de dinozauri, mai multe specii de animale, operatii pe cord. In unele desene apar scene asemanatoare cu transfuziile de sange, oameni cu bijuterii pe cap ce purtau haine si pantofi, transplanturi de organe, nasteri prin cezariana, mai apar oameni cu niste telescoape in mana gata sa urmareasca constelatiile.
Aceste desene au dat peste cap toata lumea stiintifica, asta deoarece pietrele contin niste scene care se crede ca nu aveau ce cauta acum cateva mii de ani in urma. Conform teoriei darwiniste, oamenii au aparut cu mult dupa disparitia dinozaurilor, asa ca aceste desene nu aveau ce cauta pe acele pietre.
Pe langa aceasta, pietrele prezentau niste dinozauri ce tineau coada in sus, ceea ce la ora la care au fost descoperite a fost principalul motiv pentru care aceste pietre au fost considerate niste falsuri. Asta deoarece se credea ca dinozaurii mari isi taraiau coada pe jos. Mai tarziu, in schimb, oamenii de stiinta au descoperit ca dinozaurii de fapt isi tineau coada in sus si nu si-o taraiau, ceea ce a cam tulburat apele in domeniul stiintific.
Totusi oamenii de stiinta nu vor sa recunoasca veridicitatea acestor pietre, cautand cu disperare sa demonstreze ca aceste pietre sunt de fapt un fals la scara larga. Dar e curios cum niste oameni au muncit atat de mult ca sa deseneze peste 10.000 de pietre (fara sa castige nimic din asta... de fapt sa le ingroape sub raul Ica) doar din placere sau din sadica dorinta de a produce tulburari, in viitor, printre oamenii de stiinta.
Pare foarte ilogica toata chestia asta, dar totusi cum a fost posibil ca niste oameni din trecut sa cunoasca forma animalelor preistorice, sau cum de a au prevazut ca oamenii o sa poata face operatii pe cord sau transfuzii, sau pur si simplu sa urmareasca stelele de pe cer cu telescoape sau ce sa mai spunem de oamenii gigant, sau oamenii cu  ochi mari si cu patru degete la maini, sau fiintele care soseau pe pamant cu niste vehicule zburatoare foarte ciudate????
Aceste roci sunt compuse dintr-un tip de roca numit andezit, acoperite cu un strat special la suprafata, care le facea negre si fine si care, probabil, le dadea o mai mare greutate. Acest ultim strat, s-a intuit ca ar fi fost mai moale, permitand oamenilor sa deseneze figuri, mai tarziu intarindu-se.
Oamenii de stiinta au descoperit ca acei oameni care au desenat acele pietre nu transmiteau doar simple desene ale unor anumite momente ci practic foloseau un gen de limbaj prin acele desene. Un gen de limbaj pe care probabil au dorit sa il transmita in viitor pentru ca noi, cei din prezent, sa ne cunoastem adevarat istorie.


Un comentariu: