miercuri, 22 august 2012

Piramidele pierdute din Caral - Film documentar


Civilizația s-a născut doar în șase regiuni ale lumii: Egipt, Mesopotamia, India, China, Peru și America Centrală. În fiecare din aceste zone, oamenii au evoluat de la mici comunități și au construit orașe cu mii de oameni. De ce au ales acești oameni să-și abandoneze modul de viață și să înființeze o societate mai complexă?
Filmul documentar Piramidele dispărute din Caral încearcă să găsească motivele care au stat la baza mișcării sociale studiind mai multe civilizații dispărute. Unii cercetători spun că acest lucru a fost posibil datorită dezvoltării comerțului, alții spun că dezvoltarea sistemelor de irigații a stat la baza dezvoltării societății. Alții, mai puțini totuși, consideră că mișcarea a fost determinată de extratereștri.
Însă, încet, oamenii de știință au ajuns la un consens: dezvoltarea societății a fost posibilă datorită războiului. Teoria spune că doar frica de război i-ar fi putut motiva pe oameni să formeze societăți complexe. Pentru a dovedi teoria, a fost nevoie de descoperiri arheologice însemnate. Una din cele mai importante descoperiri au fost piramidele de la Caral și unul dintre primele orașe din lume.
Cu o suprafață de peste 60 de hectare, situl arheologic de la Caral conține orașul străvechi Caral din Peru, cu o vechime de 4.600 de ani. Se pare că este cel mai vechi oraș din America de Sud, datând din aceeași perioadă cu piramidele din Egipt.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu