joi, 16 august 2012

Zvastica... un simbol celest cu un renume urat

Cand ne gandim la zvastica ne gandim automat la nazisti si la crimele lor infioratoare. Dar zvastica nu are nimic cu nazistii sau Hitler. Zvastica este un simbol celest care folosit in mai toate popoarele si religiile lumii.
Budistii, taoistii, jainistii, vechii crestini, egiptenii, vikingii, mongolii, tracii, dacii, celtii, etruscii, grecii, troienii (acest simbol a fost gasit si in celebrul oras cetate Troia) si multe alte religii si popoare foloseaua acest simbol frecvent in scrierile sau reprezentarile lor.  Ca simbolistica universala, zvastica reprezinta ciocanul lui Thor (zeul fulgerului), il reprezinta pe zeul creator Brahma, pe zeul hindus Ganesha, pe zeul Surya (zeul soarelui), pe zeul Dharma (zeul armoniei universale si al polilor opusi) si asa mai departe.
Zvastica o intalnim si pe mormintele vechilor crestini din Romania sau pe mormintele dacilor sau tracilor. Peste tot acest simbol reprezenta creatia sau norocul.
Acest simbol este de fapt o cruce cu bratele indoite simbolizand miscarea fata de centrul care se afla in repauz. Ce poate se insemne asta?... acest simbol ne prezinta realitatea originara, adica vortexul creator.
Realitatea este alcatuita din unde, din unde pline, adica din vortexuri. Toata realitatea este construita din vortexuri, iar vortexul este practic creatorul a tot ceea ce vedem in jurul nostru. De asta acest simbol este atat de raspandit si era atat de bine vazut in toate popoarele si religiile lumii.
Odata cu folosirea acestui simbol de catre nazisti, treburile s-au schimbat. Acum acest simbol pare unul blestemat. Nimeni nu il mai foloseste decat daca il ascunde in anumite desene sau il foloseste in anumite contexte ascunse sau sumbre.
Nazistii au cunoscut toate simbolurile oculte si implicit au cunoscut si acest simbol. Desi sunt foarte multe teorii in legatura cu semnificatiile pe care il dadeau nazistii acestui simbol, eu cred una si buna (poate ma insel).... nazistii doreau sa arate ca ei pot manipula realitatea, adica manipulau vortexul creator si implicit zvastica a devenit simbolul lor.
Hitler credea ca isi construieste singur realitatea si a avut dreptate, pana cand lucrurile i-au scapat din mana si s-au pierdut in haos si ura. Nazistii au uita faptul ca realitatea nu se construieste cu razboi si ura si au pierdut. Dar in acelasi timp au construit un urat renume acestui simbol minunat.
Imi pare rau sa vad ca tot ce este asociat cu zvastica este asociat si cu Hitler sau cu nazismul, asta deoarece acest simbol reprezinta creatia in cel mai pur aspect al sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu