miercuri, 19 septembrie 2012

A fost Iisus casatorit?

DOVADA_ca_Iisus_a_fost_CASATORIT!_1.jpgRecent o noua descoperire tinde sa faca valva printre credinciosii crestini. Un fragment de papirus poate fi dovada ca Iisus si Maria Magdalena au fost casatoriti. Acest papirus contine un fragment cu o lungime de 8 centimentri si o latime de 4 centimetri si sustine ca Iisus ar fi casatorit.
In acest fragment Iisus o apara pe Maria Magdalena sustinand ca "va fi discipola mea" si "eu traiesc cu ea", cuvantul sotie fiind distins in alta fraza. Daca se va dovedi adevarat, acest pergament va schimba cu totul doctrina crestina.
Dar totusi de ce religia se bazeaza pe niste etichete? Nu conteaza daca Iisus a fost sau nu cu o femeie, conteaza ceea ce a facut. Iisus a fost un Christ prin ceea ce a spus si a aratat lumii. Cuvintele lui sunt o adevarat comoara pentru omenire. Ca a avut o femeie sau nu a avut asta nu ar trebui sa ne intereseze. Spiritualitatea nu se reduce la a avea femeie sau a nu avea. Nu trebuie sa fii virgin ca sa devii un maestru si sa creezi miracole, pana la urma Dumnezeu ne-a creat barbat si femeie pentru un scop, de ce tocmai El ar renunta la acest scop.
Bineinteles ca doctrina religiilor este pusa mai presus decat insusi adevarul si asta face ca posibilitatea ca Iisus sa fi avut o femeie sa fie un soc pentru credinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu