luni, 10 septembrie 2012

Europa ascunde o retea de tuneluri

O retea vasta de tuneluri cuprinzand cateva mii de km impanzeste toata suprafata Europei. Arheologul german Heinrich Kusch arata in cartea sa "Secretele portii subpamantene spre o lume straveche" zonele in care aceste tuneluri se intind. Si daca am fi sa ne luam dupa el inseamna ca sub Europa s-ar gasi adevarate autostrazi subterane. In Bavaria s-a descoperit un tunel de 700 de metri si in Austria unul de 350 de metri, care se pare ca ar fi facut legatura cu multe alte tuneluri din zone diferite.
Daca stam si ne gandim ca vechimea acestor tuneluri depaseste 10.000 de ani ne punem o intrebare... cum au reusit stramosii nostri sa foreze aceste tuneluri avand la dispozitie niste unelete atat de primitive?
In privinta utilitatii acestor tuneluri se spune ca ele ar fi fost folosite de catre oamenii din zona pentru a se refugia in caz de razboaie sau violentele ce aveau loc la suprafata. Se mai presupune ca si grupurile religioase crestine ar fi folosit aceste tuneluri pentru a se ascunde de "fanaticii pagani" care le doreau raul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu