vineri, 21 septembrie 2012

Lumi paralele - Shambala - taramul divin care ne inspira

Dovezile existentei si actiunii acestei tainice confrerii spirituale, menita sa raspunda aspiratiilor de elevare ale oamenilor, se gasesc in arhivele istoriei secrete, fiind prezente inca din timpurile cele mai indepartate si pana in epoca actuala.
Textele care demonstreaza indubitabil existenta in mod continuu de-a lungul timpului printre oameni, a acestor fiinte deosebite‚ precum si a influentelor lor benefice foarte elevate, sunt fascinante si suficiente pentru a trezi in orice om care aspira la intelepciune dorinta de a le cunoaste. Cu toate acestea, putini stiu detalii despre locul in care se afla acesti mari intelepti, felul in care actioneaza si procedeele prin care se poate lua legatura cu ei.
Sunt totusi foarte greu de gasit revelatiile cu privire la activitatea acestei societati invizibile, cu caracter spiritual, stiintific si filozofic, care isi are unul din centre in grandioasa izolare a muntilor Hima1aya. Acesti intelepti iluminati din Shambala detin raspunsuri eficiente, practice, la intrebarile si problemele cele mai profunde si stringente ale umanitatii, supraveghind plini de compasiune evolutia omenirii.
Strajuit de sirurile circulare de munti inalti acoperiti de zapezi, inaccesibil drumetului de rand, Sfantul Regat al Shambala-ei ramane astfel tainic si de neatins pentru popoarele degenerate si decadente care umplu in zilele noastre Pamantul. Este locul binecuvantat si privilegiat in care doar cativa alesi au putut si mai pot si astazi sa ajunga.
Studiul textelor tibetane si al traditiilor de pretutindeni, care se refera la aceasta tema, ne permite sa descoperim in ele mitul universal al Imparatiei Cerurilor, reflectata pe Pamant, al Paradisu1ui pierdut, al resedintei secrete si inaccesibi1e a unor fiinte sfinte ocrotitoare ale lumii, al patriei primordiale in care au trait stramosii multor popoare si de unde ei au coborat pentru a popula pamantul. Acestea sunt Povestile Sfinte din vechime, universurile mitice, cosmogoniile traditionale pe care le-au descris atat de bine Mircea Eliade si in primul rand yoghinii veritabili. In jurul unui mit central, se desfasoara evenimentele in “illo tempore”, cu fiinte supranaturale, eroi civilizatori, stramosi mitici, animale pline de intelepciune, toate greu de inteles daca nu sunt privite de pe un nivel pur spiritual.
Intelegem acum importanta mesajelor acestor mituri si ritualuri religioase; simbolurile acestora apartin de fapt lumii arhetipurilor, la care Shambala are acces direct. Nu trebuie sa cautam aici nici explicatii rationale si nici logice, deoarece, asa cum a dovedit-o Rudolf Otto, experienta sacrului are un caracter irational, fiind deasupra oricarei logici obisnuite. Nu trebuie sa incercam transpunerea acestor simboluri si mituri in forme familiare gandirii occidentale, deoarece aici este vorba despre fapte si trairi religioase, mistice, ce apartin unui domeniu rezervat sacrului.
Milioane de oameni din diferite zone geografice au crezut si cred in continuare in existenta si realitatea Shambala-ei. Aceasta credinta justifica si explica activitatile lor si chiar intreaga lor viata. Dovada o constituie marturiile aduse de calatoriile, viziunile, initierile si revelatiile cu privire la Shambala, atat din traditia yoghina tibetana, cat si din alte traditii stravechi. Este, prin urmare, o «poveste adevarata”, caci toate se leaga si se explica perfect in acest domeniu.
Puterea de evocare a cuvantului sfant Shambala este si in prezent intacta si vie mai ales in Tibet si in Asia Centrala. Cei initiati cunosc faptul ca Shambala reprezinta adevaratul centru spiritual al planetei Pamant. Shambala exista asadar intr-o lume paralela, subtila, dar care are totodata si o proiectie in planul fizic, intr-o anumita zona de pe Pamant. Aceasta proiectie fizica a ei s-a modificat de-a lungul secole1or, in functie de evolutia civilizatiilor. A fost in zona tarii noastre‚in India, in Tibet, si profetiile sustin ca va fi, in viitor, conform legii ciclicitatii, din nou in Romania.
Inca din antichitate s-a vorbit despre revelatii facute de preoti, in urma initierii lor in anumite modalitati spirituale numite “Mistere”. Cele mai raspandite dintre aceste Mistere au fost cele ale lui Isis, Orfeu, Eleusis, Ceres si Mithra. Ceremoniile mistice aveau loc noaptea, de obicei in grote, labirinturi sau piramide. Caracterul cosmic al Marilor Mistere devine evident daca intelegem ca ele pleaca de la doctrina ezoterica fundamentala, conform careia Pamantul nu este pentru om decat un loc de trecere si ca lumile spirituale subtile, elevate, reprezinta adevarata sa locuinta, in sensul ca omul, prin preocuparile si aspiratiile sale, trebuie sa atinga o stare de dilatare nesfarsita a constiintei, de fuziune cu insasi Esenta Divina a manifestarii, ce reprezinta natura sa profunda.
Astfel, inca de la inceputul umanitatii, a fost creata o grupare de initiati, a carei activitate se desfasoara atat intr-o lume paralela, cat si pe Pamant, prin intermediul unor centre initiatice - focare de spiritualitate care au si un sediu central. Rolul lor este de a pastra vie de-a lungul mileniilor intelepciunea straveche, dar si de a ocroti planeta de influentele distructive ale fortelor demoniace si satanice.

preluat din..  http://centru.kamala.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu