joi, 6 septembrie 2012

Mircea Eliade, un scriitor mistic

 Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari scriitori interbelici romani, Mircea Eliade a fost unul din pionerii in    
domeniul esoterismului in Romania. Pe langa arta scrisului pe care o stapanea cu atata talent, Mircea Eliade punea pe foaie multe din intamplarile paranormale pe care le-a trait cat a fost plecat in India.
Calatoria din India i-a schimbat destinul si l-a facut pe acest scriitor sa devina un cautator infocat al Divinitatii, iar scrierile sale spun totul despre asta.
Mircea Eliade a fost primul om care a reusit sa scrie o carte despre toate religiile mai importante de pe Pamant. A incercat sa gaseasca punctele comune si sa uneasca aceste religii sub aripa unei singure divinitati. O divinitate pe care Mircea o regasea in TOT si in TOTI.
Prin cartile sale Mircea Eliade a reusit sa transmita informatii importante pentru umanitate. Scrierile sale reprezinta niste parti de realitate mistica pe care acesta ne lasa sa le punem cap la cap asemenea unui puzzle.
"La tiganci", "Maitreyi", "Secretele doctorului Honigberger", Nopti la Serapore", "India", "Istoria credintelor si  ideilor religioase" si multe alte carti, au rolul de a ne arata o alta fata a realitatii in care ne ducem viata zi de zi. O realitate mai aproape de ceea ce se numeste ADEVAR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu