marți, 18 septembrie 2012

Misterul craniilor alungite

Recent un articol de pe net mi-a atras atentia. Doua cranii alungite au fost scoase la vanzare pe site-ul Bone Clones. In acel articol se explica cum au fost deformate acele cranii. Se mai explica si faptul ca s-au gasit cranii peste tot in lume: in Bolivia, Peru, Australia, Egipt, etc. Dar nu se explica si de ce isi alungeau oamenii acele cranii.
Conform miturilor, oamenii isi alungeau craniile pentru a semana cu zeii care pe atunci salasluiau pe Pamant. Ce nu se mai spune este ca s-au mai gasit cranii alungite (chiar foarte multe) care aveau un volum cranian mare, fiind neobisnuite pentru un om.
Inteleg faptul ca acele cranii au putut fi modificate, dar e curios cum au reusit sa mareasca volumul cutiei craniene. Cert e ca, in miturile din vechime, zeii aveau capurile alungite si aveau o inaltime cu mult peste medie, intre 2 si 3 metri inaltime. Daca aveau o asemenea inaltime era normal ca si craniile sa fie mai mari, ceea ce explica faptul ca foarte multe cranii aveau cutiile craniene mai mari.
Intrebarea se pune.... cine erau acei zei? Zei nu erau decat in mintea acelor oameni, ei erau muritori, asta dovedeste si faptul ca au si murit pana la urma. Dar intrebarea inca nu si-a gasit pe deplin raspunsul, probabil ca in viitor aces mister va fi deslusit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu