duminică, 2 septembrie 2012

Pasarile si animalele isi "plang" mortii

Desi le privim ca pe niste roboti biologici incapabile de sentimente, animalele simt si gandesc mai mult decat isi imagineaza oamenii. Ultimele cercetari in domeniu au stabilit ca pasarile si celelalte animale au anumite sentimente si ca si le exprima. Astfel ca anumite pasari si animale, se pare ca, organizeaza funeralii pentru ceilalti indivizi decedati din grupul lor.
Foarte multe studii s-au desfasurat avand ca obiect de studiu pasarile si animalele din diverse zone ale Pamantului. In cadrul acestor studii s-a remarcat ca pasarile si animalele aveau tendinta de a-si modifica comportamentul in prezenta unui exemplar mort din grup. Oamenii de stiinta au observat ca pasarile si animalele si-au dezvoltat propriul lor concept de a accepta moartea, ceea ce le permite sa isi "planga" decedatii.
Aceasta descoperire are rolul de a ne arata ca "in anumite limite" viata se aseamana perfect. Asa ca trebuie sa tinem cont de acest fapt si sa respectam toata viata ce ne inconjoara, pentru ca totul este interconectat. Iar pasarile si animalele au rolul de ne completa ca si nivel de Constiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu