miercuri, 12 septembrie 2012

Tehnologia Tesla - un secret pe cale de a fi scos la lumina

De ceva timp am obervat ca mai multe stiri despre tehnologia inventata de Tesla "inunda" site-rile de stiri de pe net. Dupa 100 de ani de secretizari aceasta tehnologie este din nou pusa pe "tapet". Este foarte curios ce se intampla, ori aceasta tehnologie nu mai poate fi tinuta sub secret ori cei care ne conduc vor sa o redea populatie treptat.
Recent am publicat o stire despre Nokia care a scos doua telefoane ce dispun de incarcare wirelles a curentului electric. Pe langa aceasta, am mai citit articole diverse, nou aparute, despre teste reusite de captare a electricitatii din atmosfera. Bineinteles ca acele teste nu au fost decat niste reusite partiale, dar totusi premizele sunt excelente. Asta inseamna ca pe viitor ne asteapta surprize in ceea ce priveste noile tehnologii.
Poate in sfarsit vom avea energia electrica gratuita cea pe deplin meritata si nu vom mai chinui planeta cu distrugerile provocate de consumul nesabuit de combustibil fosil.
In aceste caz economia se va schimba si ea. Se va baza pe niste fundatii solide in care se va elimina penuria de energie. Oamenii vor suporta mai usor cheltuielile si viata se va usura considerabil. Dar cei care ne conduc chiar vor asta?
Ca vor sau ca nu vor, o parte a tehnologiei a iesit deja pe piata ceea ce va crea o mica revolutie energetica pe termen scurt dar care se va putea transforma intr-o mare revolutie energetica pe termen lung. Oricum inceputul este promitator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu