vineri, 7 septembrie 2012

Traind Legea lui Unu

Traducere din Living the Law of One - The Choice, (Traind Legea lui Unu - Alegerea )pag 56 - 67  

Calea Polaritatii serviciului catre altii

Ceea ce aveti, in termeni de a servi in acest moment este aprofundarea constientei de a alege; ce inseamna sa alegi atat de profund incat restul vietii tale sa devina bucurie; ce inseamna sa alegi atat de complet incat nu mai exista nevoia de a petrece timp intrebandu-te daca credinta este raspunsul, daca a fii in serviciu este raspunsul sau daca un anume tip de serviciu este mai bun decat altul.
Atunci cand alegerea de a face servicii catre altii a fost facuta in mod absolut, o cunoastere apare. Este o cunoastere care transcende planificarea. Aceasta cunoastere include constienta ca nu ai control asupra altceva decat asupra propriilor tale dorinte, propria vointa si propria staruinta.
Magnetii au un pol pozitiv si un pol negativ. Noi ca si fiinte umane avem aceiasi setare metafizica, conform Confederatiei. Ei numesc nordul sau polul pozitiv, polaritatea serviciului catre altii. Ei numesc sudul sau polul negativ, polaritatea serviciului catre sine. Interesant, lumina se misca de la sud catre polul nord: polul sud o atrage prin gravitatie sau incercari de absortie si polul nord o primeste si o radiaza.
Putem gasi instructiuni despre urmarea serviciului catre sine studiind literatura asa numitei magii negre. Conform Confederatiei, a alege si a urma oricare din cele doua cai de cautare – calea pozitiva sau calea negativa – pentru ati creste polaritatea, functioneaza pentru absolvirea din Densitatea Pamantului prin Alegere.
Confederatia este un grup de fiinte care sunt in polaritatea serviciului catre altii. Eu de asemenea sunt in polaritatea serviciului catre altii. De aceia, daca se-ntampla ca vrei sa polarizezi in serviciul pentru sine, trebuie sa cauti in alta parte pentru inspiratii si moduri de procedare.

Daca esti interesat sa urmezi calea serviciului catre altii, citeste inainte!

Religiile ne invata in general sa alegem polaritatea serviciului catre altii. Totusi, simbolul salvatorului crucificat nu-i inspira pe multi in a merge si a face la fel. In timp ce exemplul iubirii neconditionate a Christului pana in punctul mortii face un excelent simbol pentru conceptul de iubire neconditionata, care e dificil sa-l transpui in actiunile si alegerile vietii tale de fiecare zi.
Confederatia descrie calea serviciului catre altii ca fiind calea formarii si mentinerii unei atitudini pozitive care informeaza toate deciziile noastre.
Inima acestei atitudini este constienta ca universul este in totalitate unificat, interactiv si o fiinta vie facuta din iubire absoluta, din care suntem parte fiecare dintre noi.

In timp ce ne tesem calea prin deciziile fiecarei zile, atitudinea noastra este orientata sa vada cat mai larg situatiile posibile, astfel incat sa putem evalua cat mai clar daca e nevoie sa includem principii etice in alegerile noastre.

Avem sanse de a face asemenea alegeri in fiecare zi.

Cand suntem pe sosea, daca vedem ca cineva are nevoie sa intre in fluxul traficului si franam putin si ii facem semn sa intre, tocmai ne-am pus pe noi deoparte pentru a fi draguti cu o alta fiinta umana. Aceasta este o alegere de serviciu catre altii.
Atunci cand suntem in magazin cu un cos plin de cumparaturi si vedem pe cineva cu doua lucruri in mana si ii facem semn sa intre in fata noastra si sa plateasca, tocmai ne-am dat pe noi la o parte pentru a fi draguti cu o alta fiinta umana. Aceasta este o alegere polarizata pozitiv.
Cand suntem undeva la masa si mai exista doar o chifla in cosul de paine si in loc sa apucam noi chifla intrebam in jurul mesei, stim ca in timp ce altcineva ia acea chifla ne-am pus pe noi deoparte pentru a fi draguti cu o alta fiinta umana.
A fi in serviciu catre altii poate fi complicat. Luand exemplul pe care tocmai l-am dat referitor la a lasa pe altcineva in trafic. Nu este numai negru si alb. Un sofer priceput nu va lasa pe nimeni in fluxul traficului cand este verde la semafor si este coada mare in urma lui, pentru ca prea multi oameni vor pierde lumina verde. Totusi, cand se schimba din nou rosu si cei din spatele tau oricum nu mai pot inainta, nu mai exista nici un motiv sa nu permiti altor persoane sa intre.
Iata o alta situatie complicata. Soacra ta te intreaba daca palaria ii vine bine. In realitate este o alegere foarte proasta. Daca ea va purta acea palarie indiferent de ceea ce spui tu, poti sa faci niste complimente vagi care ignora faptul ca palaria aceea arata nepotrivit pe ea. Poti spune “este o palarie frumoasa”. Si eviti o minciuna fatisa. Palaria e ok. Pur si simplu n-o avantajeaza pe soacra ta. Totusi, daca exista sansa sa-ti dea atentie si sa schimbe palaria cu una care ii vine bine, atunci ii poti impartasi parerea ta sincera si poti sa-i fi mai de ajutor decat sa eviti intrebarea.
Unul din cele mai complicate momente ale serviciului catre altii, cel putin pentru mine, implica acele momente cand un prieten sau un membru al familiei impartaseste cu mine dificultatile prin care trece. Sunt o persoana orientata catre solutii si tendinta mea este sa merg sa rezolv problemele percepute. Totusi, de multe ori prietenii vor doar sa fie ascultati. Intelegere este tot ceea ce isi doresc. Ascultati cu atentie atunci cand o situatie apare, nu impartasi sfaturile tale decat daca ti se cere asta in mod clar. Daca ti se cere parerea, pe de alta parte, serviciul tau catre altii este sa impartasesti parerea ta si sa dai un sfat cu inima deschisa, gasind cea mai plina de compasiune cale pentru a impartasi informatia.
O caracteristica interesanta a luarii pe oricare din caile spre cresterea polaritatii o reprezinta importanta pietrii de temelie a Primei Alegeri pentru serviciu catre altii sau servicii pentru sine pe care o faci cu deplina constienta a semnificatiei unei asemenea Alegeri. Daca te-ai pus pe tine cu totul in spatele acestei Prime Alegeri, este ca si cum ai sapat si nivelat baza casei tale metafizice, ai facut formele si ai turnat beton la fundatia sa.
Acum ca fundatia Alegerii tale a fost facuta sa fii in serviciu catre altii, ai facut prima ta mutare in Jocul Vietii. Intruparea ta iti reaminteste ca ai alocat timp continuarii acestui joc in Jocul Vietii pe care l-ai inceput.
Fiecare decizie etica consecutiva pe care o faci pentru serviciu catre altii iti va dubla polaritatea pozitiva. Daca sovai si faci o alegere de serviciu catre sine, va trebui sa incepi o alta serie de alegeri consistente pline de iubire pentru a polariza mai departe.
Aceasta Prima Alegere este pentru cautatorii spirituali ceea ce este Botezul in biserica Crestina. Iti dedici intreaga viata urmarii caii polaritatii pozitive.
Multa pregatire pentru aceasta Prima Alegere este mentala si emotionala. Intotdeauna va fi ceva rezistenta interioara fata de fiecare alegere de serviciu catre altii pe care o faci. Va fi intotdeauna un motiv pentru care o asemenea alegere nu este convenabila pentru tine. Ca sa abordezi fiecare alegere de natura etica cu sentimentul ca “acesta este adevaratul lucru pe care sa-l fac” va trebui sa treci prin procesul prin care sa ajungi sa vezi imaginea de ansamblu, imaginea care este la nivelul privirii in ansamblu a vietii tale aici pe Pamant. Este privirea de ansamblu care apartine Consiliului Jocului.
Atunci cand poti sa-ti vezi viata ca un tot de la inceput pana la sfarsit, precum ai vedea o simfonie sau un poem, devi capabil sa iesi din cursul constant al detaliilor zilnice care retin atentia mintii tale. Devi capabil sa vezi rostul alegerii, in general, a cum vrei sa te comporti in timpul acestei vieti. Poti apoi sa stabilesti un set de reguli etice pentru viata ta care sunt precum o busola interioara care te conduce prin apele haotice ale vietii de zi cu zi.
Am fost norocoasa in copilaria mea de inceput sa am o neobisnuita relatie cu Iisus Christul. El nu reprezenta o figura mitica a scolii de Duminica pentru mine ci o parte din entitatile care traiau in “padurea mea magica”, un loc unde puteam sa merg inauntrul mintii mele ca si copil mic. Era un loc real pentru mine. Iisus nu mi-a adresat niciodata nici un cuvant in padurea mea magica. Statea langa mine si imi tinea mana. Ma uitam in ochii lui si stiam ce este iubirea neconditionata. Era cu totul acolo in privirea lui de aur.
Facand aceasta Alegere si alegand iubitor in continuare, nu cream numai ritmul evolutiei noastre spirituale, ne pregatim de asemenea pentru Ziua Absolvirii care vine atunci cand mori de moarte naturala.
Ai vrea sa absolvi la sfarsitul acestei vieti si sa mergi mai departe in Densitatea Iubirii? Sau preferi sa petreci 76.000 sau mai multi ani in intrupare dupa intrupare in medii asemanatoare pamantului in timp ce lucrezi la aceleasi lectii si joci acelasi joc? Majoritatea dintre noi ar vrea sa absolve. Cheia absolvirii este sa acumulezi suficienta polaritate pentru a merge mai departe.
Hai sa punem asta in cifre. Conform grupului Ra, absolvirea este posibila atunci cand avem 51% serviciu catre altii sau mai mult. Cu alte cuvinte, daca ne gandim la serviciul catre altii mai mult de jumatate din timpul nostru, avem un rezultat care ne permite absolvirea in polaritatea pozitiva.
Pentru a absolvi in polaritatea negativa cerinta este ca trebuie sa avem 5% servicii catre altii sau 95% servicii catre sine. Este ceva mai greu sa absolvi in serviciul catre sine intrucat iubirea noastra de sine si preocuparea de sine trebuie sa fie atat de pura.
Cei care nu absolva deloc au rezultatul undeva intre 6% si 50% servicii catre altii. Este cel mai usor lucru din lume sa ramai intre aceste procente. A ajunge la 51% sau mai mare sau a ajunge la 5% sau mai putin presupune constienta Jocului si decizia de a juca acest Joc, care creaza o regula de viata sau un contract cu tine insuti care sa-ti ridice scorul peste 51% sau sub 5%.
Doarece suntem la sfarsitul acestei Alegeri a Densitatii, timpul nostru de a deveni constienti si de a ne decide sa polarizam este limitat. Nu numai Confederatia ofera aceasta data a timpului zorilor Noii Ere ci de asemenea alte variate surse, precum clasica astrologie Vestica si calendarul Mayan. Edgar Cayce a prezis de asemenea aceasta schimbare, insa el a dat data de 1998 pentru schimbarea polilor si o terminare graduala a Pamantului asa cum este cunoscut.
Eu iau aceasta in mod serios. Nu cred ca lumea noastra se va sfarsi intr-o clipire de ochi in timpul solstitiului din 2012 asa cum cred multi. Insa cred ca pe Planeta Pamant conditiile se schimba in mod treptat pe masura ce timpul densitatii a treia dispare si energiile urmatoarei densitati interpenetreaza lumea noastra pamanteana. Pentru un timp –Confederatia sugereaza poate sute de ani – vor exista inca suflete traind pe Pamant in corpuri de densitatea a treia. Totusi, acesti oameni vor avea de asemenea corpuri de densitatea a patra activate astfel incat sa se poata bucura de energiile dimensiunii a patra care va fi din ce in ce mai mult parte a mediului de pe Pamant.
Dupa 2012, cei care traiesc aici pe Pamant in densitatea a treia se vor concentra asupra conducerii planetei, lucrand la repararea stricaciunilor facute aici pe Pamant in ultimii 200 ani sau mai mult.

Timpul Alegerii va fi trecut.

Intr-adevar multi dintre cei care traiesc pe Pamant astazi sunt recent absolventi ai Alegerii in Densitatea Pamantului. Ei sunt pionierii densitatii a patra acum, au ales sa revina si sa ajute la vindecarea planetei casei lor, ca prima lor actiune de serviciu catre altii in Densitatea Iubirii. Psihologii si mediumii au numit acesti copiii cu nume precum Copiii Indigo si Copiii de Cristal. Din ce in ce mai multe astfel de dublu activate persoane vor fi populatia Pamantului.

Calea Serviciului catre Sine

Asa cum exista aceia a caror cale este serviciul catre altii, exista si aceia a caror cale este serviciul pentru sine si control peste altii. Fiecare dintre cei care stau in acest cerc al cautarii ii cunosc pe aceia a caror placere este in a controla. Aceia care s-au miscat cu adevarat pe calea negativitatii, sau asa cum este numita uneori “calea a ceea ce nu este” sau calea separarii, controleaza strict spre beneficiul personal.
O mare calitate a regulamentului Jocului este aceia ca principala activitate metafizica a celor care polarizeaza in serviciul catre altii, este aceia de a cauta cat mai profund sa se cunoasca pe sine si sa fie ei insisi. Cunoscand ca sunt o parte din unitatea unei creatii in intregime din iubire, ei stiu ca la baza sunt valorosi. Astfel ei pot explora constiinta lor intr-un mod direct si adevarat care nu este plin de frica a ceea ce cautatorul poate afla. Este un mod in care judecata si aparentele nu au loc. Este o polaritate sincera, radianta, generoasa. Radiaza iubire neconditionata si compasiune, atat pentru sine cat si pentru altii.
Pe de alta parte polaritatea serviciului catre sine este micsorata in energie si mai degraba “magnetica” decat radiant in energie, intrucat obiceiul ei este sa atraga lucrurile spre sine si sa le aranjeze in felul dorit de sine si nu sa se bucure de lucruri asa cum sunt ele sau sa gaseasca cai prin care sa curga cooperant cu circumstantele lor.

O persoana care polarizeaza catre sine probabil va avea mult mai mult control asupra a ceea ce spune si face decat o persoana care polarizeaza pozitiv. Ea va fi atenta la detalii care ii pot aduce un avantaj sau ii pot deschide cai prin care sa controleze gandurile si actiunile celorlalti mult mai eficient. Puteti eticheta asemenea persoane ca fiind rele insa asta va amesteca cu jucatorii de jos, cei care iubesc sa judece si sa faca diferente intre ei si ceilalti de felul celor care ii fac pe ei sa arate “mai bine” decat ceilalti.
Cand incerci sa folosesti cuvintele “rau si bun” privind la dinamica polaritatii opusurilor, poti afla ca acele cuvinte poarta prea multa incarcatura emotionala pentru a fi de folos investigatiei. Este mai bine pentru scopul gandirii asupra acestor concepte sa se foloseasca termenii de pozitiv si negativ, precum polii magnetici. Atunci acolo nu mai este nici o judecata emotionala transmisa in timp ce se discuta aceste concepte.
Nu sugerez ca trebuie sa imbratisezi ceea ce consideri rau urmarind o gandire nepartinitoare. Sugerez doar ca gandind despre polaritate, ajuta folosirea termenilor neutrii pozitiv si negativ decat bun si rau. Aceste doua seturi ale dinamicii – bun si rau si corect si gresit – reprezinta termeni relativi. Diferite lucruri sunt bune, potrivite sau corecte pentru diferite persoane sau grupuri de persoane. Termenii, pozitiv si negativ fiind legati la natura unui magnet polarizat, ne permit sa fim mai aproape de termenii obiectivi.
Intr-un univers unitar, fiecare dintre noi are toate atributele pozitive si toate atributele negative si caracteristicile lor in interiorul lui.
Atunci cand avem o reactie sau un dezgust fata de actiunea altei persoane din grup, folosim cealalta persoana sau grup ca o oglinda in care sa vedem natura noastra. Atunci cand nu ne place ceea ce vedem in acea oglinda, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa petrecem ceva timp contempland unde anume semintele acestui defect aparent vazut in afara noastra sunt asezate inauntrul nostru.
Astfel incat scriind despre serviciul catre sine nu il judec. Pur si simplu incerc sa-l descriu si sa te ajut sa-l intelegi, astfel incat sa poti evita sa fii controlat sau inrobit de el.
Esenta abordarii in viata a serviciului pentru sine este controlul atat peste sine cat si peste altii. Persoana care polarizeaza in serviciul pentru sine nu este de acord ca totul este una. El este Numarul Unu. El nu-si vede vecinul ca pe sine. El opereaza din ceea ce psihologii numesc ego. Cuvantul de baza pentru ego este “al meu”. El vede lumea ca ceva care poate fi folosit spre beneficiul personal. Daca el vrea ceva, il va face “al lui”.
In mod natural o persoana care polarizeaza catre sine trebuie sa se identifice pe sine prin ceea ce este “al meu”. El isi neaga adevarata lui natura care este iubirea neconditionata. El nu-si poate privi inima pe care refuza sa o deschida. Intr-o lume in care cu totii suntem unul, suntem in asta cu totii. Acest intreg concept este inutil din punctul de vedere al serviciului catre sine. Acest punct de vedere, al serviciului catre sine, este dedicat caii a ceea ce nu este – calea unuia singur impotriva lumii.
Astfel persoana care polarizeaza in serviciul catre sine se identifica pe sine cu ideile lui, intentiile si scopurile, cu posesiunile si cu oamenii si lucrurile pe care le controleaza. Pierdut in ego-ul lui, el nu poate sa dea drumul acestor caracteristici identificatoare, intrucat nu are nici o intrare spre investigarea caii a ceea ce ESTE – calea deschiderii inimii lui. Astfel incat tine de ceea ce controleaza cu tenacitate, intrucat ceea ce tine ca fiind al lui il defineste pe el fata de el insusi.
Va amintiti batausul de pe terenul de joaca al scolii voastre primare? El isi va alege tintele dintre aceia care nu au abilitatea sa se apere singuri si in mod sistematic le fura banii de prinz sau cer alte plati, zi dupa mizerabila zi. Pentru bataus, ceilalti oameni nu sunt oameni. Sunt sub-oameni. Ei sunt fie potentiale victime fie potentili aliati.
Atunci cand crestem continuam sa vedem batausi pe terenul de joaca al vietii de fiecare zi. Atunci cand conducem soseaua este mereu plina de batausi. Pe calea pe care mergem putem fi probabil calcati de un asemenea sofer. Intr-o recenta plimbare in oras, dimineata devreme de-a lungul soselei de tara, aproape fara trafic si fara nici o masina in spatele meu atat cat puteam sa vad, a trebuit sa franez de 4 ori in momente diferite inainte sa ajung pe drumul interstatal, pentru ca, desi masina mea era singura masina pe sosea, masinile care veneau de pe autostrada trebuiau sa fie in fata mea.
Inca un exemplu de serviciu fata de sine de fiecare zi. Exista doua indicatoare de oprire in 4 directii aproape de casa mea, acestea fiind singurele doua cai de iesire din micutul nostru sat catre est, sud si vest. De fiecare data cand ies, trec prin una sau cealalta intersectie si vad semnul de oprire in 4 directii. De multe ori a trebuit sa franez pana la oprire si apoi sa continui drumul, atunci cand o masina care vine din sens opus si vede ca respect legea si nu pot accelera destul de rapid ca sa-l izbesc, nu franeaza deloc ci trece prin intersectie pe langa mine, ignorand semnul de oprire. De ce face asta? Pentru ca poate. Si pentru ca intrucat el urmeaza calea a ceea ce nu este, nu are nici un motiv sa ma vada pe mine ca pe cineva caruia ii datoreaza respect. Masina mea este doar un obiect pe langa care poate trece, datorita prostiei mele de a respecta regulile pe sosea. Daca se gandeste in vreun fel la persoana din masina, se gandeste ca la “un fraier”, nu ca la o persoana. Si ca o persoana care polarizeaza pentru sine, poate incalca toate regulile mai putin cele care il avantajeaza.
Exista puternice aspecte ale serviciului catre sine in structura oricarei religii organizate care cere supunere stricta catre dogmele sistemului de credinte. Istoria ne arata numeroase exemple de razboaie “sfinte”. Ce contradictie de termeni! Cu siguranta ca un Creator a carei natura este iubirea neconditionata nu sanctioneaza razboaiele.
Totusi, orice persoana a carei identitate a ajuns sa se bazeze pe dogma “mea” si religia “mea” tind sa ajunga la concluzia ca singura cale de a crede este a lor si aceia care nu cred trebuie sa fie convinsi sa se alature in randurile adevaratilor credinciosi sau sa fie eliminati, expediati in Iad dupa aceasta viata si intr-o stare de ne apartenenta in timpul acestei vieti.


preluat din...  http://www.esoterism.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu