vineri, 14 septembrie 2012

Zacamintele de petrol au inceput sa se refaca

Autoritatile ne tot baga in cap ideea ca petrolul se va termina in cateva zeci de ani, dar realitatea pare alta. Puturile care au fost golite si care normal trebuiau sa ramana goale in continuare, au surprins pe toata lumea, sunt pline din nou. Daca se dovedeste ca petrolul isi poate reface debitul inseamna ca vechea teorie, cum ca petrolul este rezultatul descopunerii deseurilor biologice, nu sta in picioare.
In prim plan apare o noua teorie. Petrolul reprezinta de fapt o substanta primordiala care se naste in strafundurile Terrei si care erupe la suprafata constant. Aceasta noua teorie a fost elaborata de catre marele om de stiinta Dmitri Mendeleev, nimeni altul decat autorul tabelului periodic al elementelor.
Celele mai mari descoperiri in acest domeniu s-au facut in Azerbadjan si Georgia. Aici doua puturi destul de mari, care in timp au fost golite, si-au refacut debitul. In capitala Ceceniei, orasul Groznii lucrurile sunt si mai ciudate. Un put foarte importanta care a fost exploatat intre anii 1897 si 1960 si considerat gol, acum pur si simplu erupe din nou. Localnicii au inceput sa adune petrolul cu galetile, iar pericolul este imens pentru ca in orice moment poate izbucni un mare incendiu.
Daca acest fenomen se va mentine atunci se va dovedi ca amenintarea cu epuizarea petrolului este doar una dintre marile minciuni pe care marile corporatii petrochimice ni le baga pe gat cu gandul de a scumpi permanent carburantii si produsele pe baza de petrol. Viitorul ne va lamuri in aceasta privinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu