vineri, 12 octombrie 2012

Detectarea civilizatiilor extraterestre... o poveste frumoasa

Ati auzit de SETI banuiesc. Antene imense ce stau amenintator "cascate" spre cer, parca gata sa inghita noul venit din spatiu. Ati vazut si filmul Contact, un film dragut si pe de o parte luat din realitate. Dar totusi care le e menirea acelor antene si de ce tot cauta semnal, atata timp cat OZN-urile salasluiesc pe tot globul?
Acele antene cauta semnale din spatiu... cel putin asa ne spun ei. Adevarul este ca nu se stie ce cauta. Fiindca daca e sa cauti civilizatii extraterestre, doar ascultand niste frecvente radio, sansele sa le gasesti sunt aproape nule. Asta deoarece noi cautam pe niste frecventa joase care probabil nu mai sunt folosite demult de acele civilizatii. Este exact cum niste maimute ar bate intr-un copac cu o bata in speranta ca poate cineva dintr-un mare oras sa le auda si le raspunda. Bani multi cheltuiti in aceste proiecte care nu au adus si nu vor aduce nici-un extraterestru pe Pamant.
Extraterestrii exista si sunt interconectati cu noi ca si Constiinta la un nivel foarte subtil. Probabil ca acele civilizatii extraterestre foarte evoluate au ajuns la un nivel in care sunt pe deplin constiente de aparitia unei noi forme de viata sau unei noi civilizatii. Asta deoarece noi suntem un singur Organism comunicant.
Noi ca oameni suntem niste organisme formate din mai multe organisme (la fel ca si Universul). Cand apare un neg, sau o pata pe fata sau chiar pe spate noi stim.... stim doar daca suntem interesati de asta. Daca suntem ignoranti cu corpul nostru nu vom vedea nici daca avem ochii umflati ca niste melci.
La fel se intampla si cu civilizatiile extraterestre, ele sunt constiente de existenta noastra, ne viziteaza, dar contactul nu este total deschis. Asta pentru ca nici nu trebuie sa fie total deschis. Deoarece nu suntem pregatiti de un asemenea contact.
La sigur, guvernele cunosc fenomenul OZN si probabil chiar au avut si contacte directe cu acesti vizitatori, dar secretul inca predomina in civilizatia noastra adolescentina. La noi inca se ascund multe lucruri si inca se mai profita de pe urma ignorantei si nestiintei noastre ca masa de oameni.
In ceea ce priveste programele SETI sau altele de acest fel, cred ca folosesc pentru cu totul alte proiecte sau sunt folosite doar de fatada pentru a distrage atentia publica de la adevaratele contacte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu