sâmbătă, 20 octombrie 2012

Fericirea sub reflectorul stiintei

Fericirea exista dintotdeauna si va exista in eternitate. Ea insasi este o forma de existenta a lui Dumnezeu si nu depinde de nimic. Este total libera si manifestata in intregul Univers, ca si in fiecare fiinta umana, energie vie, splendoare a fiintarii.

Puncte de vedere ale unor oameni de stiinta

Doctorul JOHN A. SCHINDLER, profesor la universitatea din California, afirma: „Fericirea este o complexa stare mentala si psihica constienta. Fericirea este o stare armonioasa a mintii prin intermediul careia avem ganduri frumoase ce fac sa predomine trairi euforice cu ecouri profunde in fiinta noastra. Fericirea este cel mai bun medicament natural. Fericirea resimtita ca stare mentala este de asemenea oglindita si de corpul fizic. Astfel, cu cat vom fi mai fericiti, cu atat mai usor vom controla gandurile negative si vom gandi mai frumos, intretinand in special ganduri pozitive. Numai astfel vom reusi mai usor in tot ceea ce intentionam, ne vom simti mai bine si ne vom integra armonios oriunde ne vom afla. Sanatatea noastra va fi mult mai infloritoare pentru ca starea de fericire genereaza o permanenta fuziune subtila prin inefabile procese de rezonanta cu energiile benefice corespondente din Macrocosmos sau Univers. Chiar si simturile si organele noastre fizice vor functiona atunci mai bine.“

Psihologul rus K. KEKCHEYEV a facut unele experiente asupra anumitor subiecti in timp ce acestia emiteau ganduri pozitive in stari de bucurie si fericire. A repetat apoi experienta cand aceiasi subiecti emiteau ganduri sumbre si intunecate. El a descoperit astfel ca in timp ce ei se focalizau asupra unor ganduri bune, totodata vedeau si auzeau mai bine, mirosul si gustul erau mai sensibile si descopereau diferente mult mai fine si incantatoare prin pipait. Astfel toate simturile lor capatasera un plus de calitate in planul perceptiei.

Doctorul WILLIAM BATES la randul sau a dovedit ca tulburarea vederii este imediat ameliorata daca un individ are ganduri frumoase sau priveste o scena placuta.

Dr. MARGARET CARBETT sustine ca memoria este mult imbunatatita si mentalul este mai calm si destins atunci cand o persoana manifesta ganduri pozitive si are sentimente elevate. In ceea ce priveste medicina psiho-somatica, si aceasta sustine ca stomacul, ficatul, inima si in general toate organele interne, functioneaza mult mai bine atunci cand suntem bucurosi, optimisti, entuziasti, deschisi, afectuosi, intr-un cuvant atunci cand suntem fericiti.

Dupa ce au studiat atent relatia intre fericire si criminalitate, psihologii de la HARVARD, au ajuns la confirmarea adevarului stiintific exprimat de un vechi proverb olandez: „Oamenii fericiti nu sunt niciodata rai.“ Ei au descoperit ca majoritatea criminalilor provin din randurile celor nefericiti, a celor la care povestea vietii exprima amagirea perversa, iluzionare malefica, saturare negativa, neputinta, ignoranta, suferinta.

O ancheta a demonstrat ca oamenii de afaceri care sunt optimisti, fericiti, care privesc mai mereu partea buna a lucrurilor, reusesc in mai mare masura decat cei pesimisti. Potrivit doctoruluiSCHINDLER, nefericirea este unica cauza a maladiilor psiho-somatice, iar fericirea singurul remediu magic si universal.

text preluat din revista de naturism si spiritualitate "Elixirium", aparuta la editura Kamala 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu