duminică, 21 octombrie 2012

Paranormal: Top 4 case bantuite de fantome

Tot ce tine de paranormal este, de obicei, privit cu scepticism si neincredere de majoritatea oamenilor. Casele bantuite de fantome nu fac exceptie, dar unele marturii despre astfel de locuri unde se intampla fenomene stranii sunt greu de ignorat. Iata 4 case celebre bantuite de fantome, atat din lume, cat si din Romania.

Hotelul Refugio del Salto, Columbia

Situat pe o creasta abrupta, langa o superba cascada numita Tequendama de langa Bogota, in Columbia, hotelul a fost deschis in 1924.
Desi traducerea numelui suna infricosator (Refugiul saltului), hotelul a avut parte de multi oaspeti de-a lungul timpului, datorita amplasamentului inedit. De fapt, numele nu vine de la sinucigasii care s-au aruncat in apele raului Bogota, ci de la saltul pe care apa il face sub forma de cascada.Închis la inceputul anilor '90 din cauza unor probleme la hidrocentrala din apropiere, care a poluat apele raului, Refugio del Salto a devenit un loc de pelerinaj al fanilor teoriilor paranormale.
Fantomele care se spune ca bantuie Refugio del Salto se pare ca sunt fosti clienti care se imbatau la barul de la etajul al doilea al hotelului. Se spune ca de multe ori acestia se luau la bataie, ieseau pe balcon si sfarseau tragic in apele raului de sub hotel.
Cazinoul Constanta

Construit intre 1906 si 1910, Cazinoul din Constanta este una dintre cladirile celebre de la litoralul Marii Negre.
Desi este si acum parasit si se afla intr-o stare de degradare mai mult decat trista, Cazinoul a avut parte de glorie si belsug.Legenda spune ca aceasta cunoscuta cladire a fost ridicata de un navigator instarit din Constanta, in memoria fiicei sale, inecate accidental la 17 ani. Astfel, tinerii se puteau distra si pentru fiica lui, care nu mai putea juca carti, dansa sau se indragosti la petreceri selecte.
Multi localnici spun ca respectiva cladire a Cazinoului este bantuita si ca sculpturile de la intrare seamana cu niste sicrie, semn de rau augur.
Fortul Bhangarh, India

Fortificatia straveche indiana este atat de bantuita, incat pana si autoritatile au cedat si au impus restrictii.
Accesul oricui este interzis intre apus si rasarit, iar asociatia care administreaza cladirea, imprejurimile si semnele de acces are sediul la un kilometru de fortareata.Legenda spune ca totul a inceput de la o femeie frumoasa care locuia in cetate. Un puternic vrajitor a incercat sa obtina dragostea ei, dar ea l-a refuzat.
Astfel, vrajitorul ar fi blestemat intreaga cetate inainte de a-si lua propria viata. Se spune ca cetatea a fost lovita de foamete si boli, pana cand a fost complet abandonata in 1700. Vizitatorii locului blestemat spun si acum ca cetatea le da fiori si ca sunete bizare se aud dintre peretii fortului.

Castelul Iulia Hasdeu, Campina

Construit dupa indicatiile primite de Bogdan P. Hasdeu chiar de la spiritul fiicei sale, castelul are trei turnuri de piatra crenelate, cu o coloana centrala in mijloc, unde sunt observate adesea fenomene stranii legate de aparatura electronica.
Localnicii spun multe povesti despre sunetul pianului Iuliei, care se aude atat noaptea, cat si in unele zile, sau fantoma copilului-geniu, care se plimba uneori pe terasa castelului.Mitul Iuliei Hasdeu a inceput cu obsesia tatalui ei pentru fiica moarta la 18 ani de tuberculoza. El nu s-a resemnat cu pierderea iubitului copil si a inceput sa fie tot mai preocupat de ezoteric, spiritism si fenomene paranormale, in speranta ca isi va putea contacta fiica moarta.

articol preluat din... http://www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu