joi, 4 octombrie 2012

Scrisoare despre Dumnezeu - Albert Eistein

Desi multi stiu ca Eistein a fost un om cu credinta in Dumnezeu, aceste cuvinte pe care el le-a scris in aceasta scrisoare au avut rolul de a da peste cap tot ce se stia despre el.
"Pentru mine, cuvântul «Dumnezeu» nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea", spunea savantul socand lumea cu declaratiile sale.
Daca este sa ne luam dupa ceea ce a spus el in aceasta scrisoare si dupa ce a declarat el in mai toate aparitiile sale mediatice, credinta sa trecea peste etichete si peste miturile pe care oamenii le-au fondat de-a lungul istoriei... doar el a mai spus:

"Fiinţa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp şi spaţiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile şi sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conştiinţei sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toţii şi care ne limitează la dorinţele noastre personale şi la afecţiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta să îmbrăţişeze toate creaturile vii şi întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăşi încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare şi reprezintă un fundament pentru siguranţa noastră interioară." 


"Religia viitorului va fi una cosmică. Va transcende Dumnezeul de tip personal şi va ocoli dogmele şi teologia."


"Toate religiile sunt ramurile aceluiaşi copac."


"Ceea ce mă interesează cu adevărat este dacă Dumnezeu a avut de ales când a creat lumea."


"Există doar două moduri în care să îţi trăieşti viaţa. Unul, ca şi cum nimic nu este un miracol. Celălalt, ca şi cum totul este un miracol."


"Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic."


"Priviţi adânc în propria voastră fiinţă şi apoi veţi înţelege totul mai bine."


"O fiinţă umană este o parte dintr-un întreg, denumit de noi univers, o parte limitată în timp şi spaţiu."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu