miercuri, 31 octombrie 2012

Universul - o simulare computerizata?!!

O ultima teorie vine sa ne dea peste cap toate descoperirile facute de umanitate.... Universul este o simulare computerizata!!! Unii oameni de stiinta cat si multi dintre filozofi ar sugera ca o civilizatie inteligenta foarte avansata ar creea un nou Univers computerizat. Si este posibil ca simularea Universului nostru sa fie de fapt o simulare a unei alte simulari. Deci Universul nostru nu este real!!!
O lucrare numita "Constrangeri asupra Universului ca o simulare numerica" sustinuta de catre cercetatorii Universitatii din Bonn, Germania, spune ca acest lucru este adevarat. Technology Review explica faptul ca "problema cu toate simularile este ca legile fizicii, care apar ca fiind continue, trebuie suprapuse pe un grilaj discret tridimensional care avanseaza in pasi de timp".
Dupa parerea acelor cercetatori Universul se comporta precum un calculator care pune limite, aceste limite fiind reprezentate de catre legile fizicii. Aceste limite aparente de energie sunt cauzate de interactiunea cu energia cosmica de fond.
Aceasta noua teorie tinde sa se apropie de ADEVAR dar nu reprezinta ADEVARUL. Adevarul consta in faptul ca Universul este un Creator continuu ce creeaza avand la baza matematica geometrica. Dar Universul nu este doar un mecanism ce poate fi folosit pentru a se duplica in permanenta. Universul este DRAGOSTE, ENERGIE, UNIUNE, FERICIRE, NEMURIRE... asadar este mult mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu